Vlajka
Ingredience
korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 250 ml smetany ke šlehání
50 g banánového zeesanu
1 vanilkový cukr
100 g čokolády
krém: 60 g másla
1-2 lžíce nutelly
dále: rum
potahovací hmota (white icing)
Postup
Korpus upečeme v menším hlubším plechu. Necháme vychladnout.
Připravíme banánovou šlehačku a vmícháme do ní nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Korpus rozkrojíme na poloviny a každou vodorovně jednou prokrojíme.
Části korpusu pokropíme rumem a promažeme náplní (použila jsem jen tři díly korpusu). Uložíme do ledničky.
Máslo vyšleháme s nuttelou a tímto krémem potřeme celý dortík ze všech stran.
Po důkladném ztuhnutí krému v ledničce dort potáhneme namodro obarvenou potahovací hmotou a doplníme hvězdičkami, vykrájenými ze žluté hmoty.
Podobné recepty:
Karamelová šlehačka (do dortu),
Scrabble,
Mandlovo-čokoládový korpus,
Modrozelený s lentilkami,
Otakárek meruňkový,
Piškotová roláda,
Pečený jahodový tvaroh,
Vanilkový tvarohový krém,
Šlehačková šachovnice,
Karamelový krém s pudinkem,
Banánový sen,
Jablkový pudinkový dort,
Štafetky,
Lehký oříškový piškot,
Slané rolády s ořechy k vínu,
Ořechovo-karamelový klaun,
Dort s autíčky,
Krabdort,
Řezy Tatran,
MEDOVNÍK - Lucka,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.