Vlajka
Ingredience
korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 250 ml smetany ke šlehání
50 g banánového zeesanu
1 vanilkový cukr
100 g čokolády
krém: 60 g másla
1-2 lžíce nutelly
dále: rum
potahovací hmota (white icing)
Postup
Korpus upečeme v menším hlubším plechu. Necháme vychladnout.
Připravíme banánovou šlehačku a vmícháme do ní nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Korpus rozkrojíme na poloviny a každou vodorovně jednou prokrojíme.
Části korpusu pokropíme rumem a promažeme náplní (použila jsem jen tři díly korpusu). Uložíme do ledničky.
Máslo vyšleháme s nuttelou a tímto krémem potřeme celý dortík ze všech stran.
Po důkladném ztuhnutí krému v ledničce dort potáhneme namodro obarvenou potahovací hmotou a doplníme hvězdičkami, vykrájenými ze žluté hmoty.
Podobné recepty:
Vanilkový dárek,
Dortový korpus,
Ořechový korpus,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Šestihran s růžemi,
Mramorový dort,
Karamelová roláda,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Pařížská šlehačka 2,
Vanilkovo-višňová roláda,
Šlehačkový s mandarinkami,
Višňový dort s pálenkou,
Dort 100,
Modelovací čokoláda,
Banánový sen,
Čokoroláda s meruňkami,
Zdobení dortu přes šablonu,
Tiramisu řez,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Roládový dort,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.