Zahrádka
Ingredience
těsto: 5 vajec
200 g cukru krupice
200 g hladké mouky
5 lžic oleje
krém: kapučínový krém
dále: několik lžic rumu
marcipán ze salka
čokoládová maršmelounová hmota
Postup
Těsto: z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (při 180 - 190°C asi 30 minut). Necháme vychladnout. Studený korpus dvakrát vodorovně prokrojíme. Každý plát pokapeme rumem, potřeme krémem (stačí ho udělat z 250 g másla) a korpus složíme dohromady. Celý potřeme krémem a dáme vychladit. Vychlazený korpus potáhneme zeleným marcipánem a z čokoládové maršmelounové hmoty vytvoříme plot (jednotlivé kousky plotu jsem přilepovala k dortu bílkem). Necháme zaschnout a povrch dortu ozdobíme marcipánovými kytičkami, které "sázíme" do malých hromádek krému.
Podobné recepty:
Jahodová Charlotte,
Dort s fernetem,
Stomix,
Srdce k třicetinám,
Jirkova slivovice,
Sýr,
Scrabble,
Míč,
Pařížská šlehačka 2,
Košík,
Kaštanové řezy,
Ořechovo-karamelový klaun,
Šestihran s růžemi,
Lískooříškový krém,
Alenčin tvarohový dortík,
Drak,
Žloutkové řezy,
Nugátový dort,
Jahodové pudinkové řezy,
Dort s autíčky,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.