Červené růže

Hodnocení receptu

Ingredience

spodní patro: 10 vajec
400 g cukru krupice
10 lžic oleje
400 g hladké mouky
2 lžíce instatní kávy
náplň do spodního patra: 500 g másla
1 plechovka salka
200 g vanilmixu
5 lžic rumu
550 ml vody
višňový gel
prostřední patro: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
2 lžíce kakaového prášku
220 g hladké mouky
náplň do prostředního patra: 500 ml smetany ke šlehání
100 g jahodového zeesanu
125 ml vody
2 sáčky vanilkového cukru
2 plechovky jahodového kompotu
horní patro: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
160 g hladké mouky
náplň do horního patra: 250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
50 g banánového zeesanu
62 ml vody
100 g hořké čokolády
krém na pomazání celého dortu: 250 g másla
100 g vanilmixu
3 lžíce rumu
280 ml vody
4 lžíce cukru
dále: 300 ml rumu
cca 3 kg potahovací hmoty (white icing)

Postup

Upečeme korpusy ve formách o průměrech 30, 24 a 18 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.




Každý korpus dvakrát vodorovně rozřízneme.




Největší korpus prokapeme rumem, promažeme višňovým gelem a naplníme karamelovým krémem: máslo ušleháme s uvařeným vychladlým salkem a po lžících zašleháme ztuhlý vanilmix. Podle chuti dosladíme.




Prostřední korpus opět prokapeme rumem, naplníme jahodovou šlehačkou a proložíme okapanými jahodami.




Nejmenší korpus prokapeme rumem a naplníme banánovou šlehačkou, do které vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.




Všechny tři naplněné korpusy pomažeme ze všech stran krémem a necháme pořádně vychladit a ztuhnout. Potom potáhneme a znovu vychladíme.




Vychlazené, pořádně ztuhlé části dortu sesadíme na sebe a libovolně dozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 11:15:59 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři