Patrové srdce

Hodnocení receptu

Ingredience

velký korpus: 8 vajec
320 g cukru krupice
8 lžic oleje
320 g hladké mouky
2-3 lžíce instantní kávy (prášek nebo granule)
malý korpus: 3 vejce
120 g cukru krupice
3 lžíce oleje
120 g hladké mouky
1 lžíce instatní kávy (prášek nebo granule)
krém 1: 500 g másla
200 g moučkového cukru
2 sáčky zlatého klasu (nebo vanilkového pudinku)
800 ml mléka
2 sáčky lískooříškové čokoládové polevy (zn. Carla)
krém 2: 250 g másla
400 ml mléka
1 sáček zlatého klasu
2 sáčky vanilkového cukru
100 g moučkového cukru
dále: rum
potahovací hmota (zde white icing)

Postup

Korpusy upečeme podle receptu na dortový korpus. Připravíme lískooříškový krém a pudinkový krém (lepší je ze zlatého klasu). Velký korpus dvakrát vodorovně prokrojíme, prokapeme rumem a promažeme oříškovým krémem. Lehce stlačíme a dáme ztuhnout do ledničky. Z malého korpusu asi třetinu seřízneme, zbytek jednou prokrojíme, prokapeme rumem a promažeme oříškovým krémem. Rovněž dáme ztuhnout. Odkrojenou část korpusu rozdrobíme, zvlhčíme rumem, a přimícháme zbytek krému tak, aby vznikla hustá tvárná hmota. Podle chuti můžeme přisladit. Na ztuhlé malé srdíčko z této hmoty vytvarujeme zaoblený povrch a zase necháme ztuhnout. Po zatuhnutí oba promazané korpusy potřeme druhým krémem. Po důkladném vychlazení v ledničce (nejlépe přes noc) oba potáhneme icingem. Po dalším ztuhnutí posadíme na sebe a libovolně dozdobíme. Hmotnost 5,1 kg

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 11:18:32 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři