Patrové srdce
Ingredience
velký korpus: 8 vajec
320 g cukru krupice
8 lžic oleje
320 g hladké mouky
2-3 lžíce instantní kávy (prášek nebo granule)
malý korpus: 3 vejce
120 g cukru krupice
3 lžíce oleje
120 g hladké mouky
1 lžíce instatní kávy (prášek nebo granule)
krém 1: 500 g másla
200 g moučkového cukru
2 sáčky zlatého klasu (nebo vanilkového pudinku)
800 ml mléka
2 sáčky lískooříškové čokoládové polevy (zn. Carla)
krém 2: 250 g másla
400 ml mléka
1 sáček zlatého klasu
2 sáčky vanilkového cukru
100 g moučkového cukru
dále: rum
potahovací hmota (zde white icing)
Postup
Korpusy upečeme podle receptu na dortový korpus. Připravíme lískooříškový krém a pudinkový krém (lepší je ze zlatého klasu). Velký korpus dvakrát vodorovně prokrojíme, prokapeme rumem a promažeme oříškovým krémem. Lehce stlačíme a dáme ztuhnout do ledničky. Z malého korpusu asi třetinu seřízneme, zbytek jednou prokrojíme, prokapeme rumem a promažeme oříškovým krémem. Rovněž dáme ztuhnout. Odkrojenou část korpusu rozdrobíme, zvlhčíme rumem, a přimícháme zbytek krému tak, aby vznikla hustá tvárná hmota. Podle chuti můžeme přisladit. Na ztuhlé malé srdíčko z této hmoty vytvarujeme zaoblený povrch a zase necháme ztuhnout. Po zatuhnutí oba promazané korpusy potřeme druhým krémem. Po důkladném vychlazení v ledničce (nejlépe přes noc) oba potáhneme icingem. Po dalším ztuhnutí posadíme na sebe a libovolně dozdobíme. Hmotnost 5,1 kg
Podobné recepty:
Kávové řezy,
Kniha - skládaný dort,
Mandarinkové řezy se šlehačkou,
Zavináč,
Fitness piškotový dezert,
Medvídek s dortíkem,
Dort Jadran,
Svěží ananasový dezert,
Chlebový dort,
S ovocem a se šlehačkou,
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Zdobení dortu přes šablonu,
Ochucená ztužená šlehačka,
Škvarkové placičky s mákem,
Ořechová roláda,
S drakem,
Maturitní,
Francouzské vánoční poleno,
Višňový dort s pálenkou,
Mašličkový,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.