Svatební kopretiny - zelený
Ingredience
velký korpus: 8 vajec
320 g cukru krupice
8 lžic oleje
30 g kakaového prášku
290 g hladké mouky
malý korpus: 3 vejce
120 g cukru krupice
3 lžíce oleje
20 g kakaového prášku
100 g hladké mouky
čokoládová náplň: 500 ml smetany ke šlehání
150 g čokoládového zeesanu
100 g hořké čokolády
2 sáčky vanilkového cukru
banánová náplň: 500 ml smetany ke šlehání
150 g banánového zeesanu
2 banány
2 sáčky vanilkového cukru
krém: 125 g másla
50 g vanilmixu
2 lžíce cukru
dále: 250 ml amaretta
potahová hmota (zde white icing, cca 1,5 kg na potažení, 200 g na kopretiny)
Postup
Velký korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm, malý 18 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Připravíme čokoládovou šlehačku, a banánovu šlehačku.
Krém připravíme důkladným vyšleháním másla, po lžících zašleháme vanilmix rozmíchaný s vodou a podle chuti dosladíme.
Vychladlé korpusy dvakrát prokrojíme, prolijeme amarettem, promažeme náplněmi a dáme ztuhnout do ledničky.
Oba vychlazené korpusy potřeme ze všech stran krémem a po ztuhnutí potáhneme obarvenou potahovací hmotou.
Nakonec dozdobíme kopretinami.
Podobné recepty:
Tatrankové pracny s kokosem,
Ovocný krém,
Pomerančový dort,
Zavináč,
Melounový dezert,
Větrníky se slanou náplní,
Krabdort,
Sníh do kremrolí,
Šlehačková bomba s ovocem,
Vanilmixový krém,
Roláda s mozaikou,
Dort mašinka,
Marcipán ze salka,
Bílková roláda,
Medvídek s dortíkem,
Mramorovaný s mečem,
Jahodová louka,
Čoko-ovocný dort,
Kakaový tunel,
Pikantní ořechová roláda,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.