Svatební kopretiny - zelený

Hodnocení receptu

Ingredience

velký korpus: 8 vajec
320 g cukru krupice
8 lžic oleje
30 g kakaového prášku
290 g hladké mouky
malý korpus: 3 vejce
120 g cukru krupice
3 lžíce oleje
20 g kakaového prášku
100 g hladké mouky
čokoládová náplň: 500 ml smetany ke šlehání
150 g čokoládového zeesanu
100 g hořké čokolády
2 sáčky vanilkového cukru
banánová náplň: 500 ml smetany ke šlehání
150 g banánového zeesanu
2 banány
2 sáčky vanilkového cukru
krém: 125 g másla
50 g vanilmixu
2 lžíce cukru
dále: 250 ml amaretta
potahová hmota (zde white icing, cca 1,5 kg na potažení, 200 g na kopretiny)

Postup

Velký korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm, malý 18 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.




Připravíme čokoládovou šlehačku, a banánovu šlehačku.




Krém připravíme důkladným vyšleháním másla, po lžících zašleháme vanilmix rozmíchaný s vodou a podle chuti dosladíme.




Vychladlé korpusy dvakrát prokrojíme, prolijeme amarettem, promažeme náplněmi a dáme ztuhnout do ledničky.




Oba vychlazené korpusy potřeme ze všech stran krémem a po ztuhnutí potáhneme obarvenou potahovací hmotou.




Nakonec dozdobíme kopretinami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 11:22:30 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři