Broskvový amaroun

Hodnocení receptu

Ingredience

250 g měkkého tvarohu
450 g bílého jogurtu
250 ml smetany ke šlehání
1,5 sáčku želatinového ztužovače
3 vrchovaté lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 velká plechova broskvového kompotu
1 lžíce citronové šťávy
žluté cukrárenské želé na 0,5 l tekutiny (Dr. Oetker)
2 lžíce krystalového cukru

Postup

Kompot scedíme. Šťávu doplníme vodou do půl litru. Prášek na želé smícháme s krystalovým cukrem, přidáme šťávu s vodou, citronovou šťávu a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme cca 1 minutu (viz návod na sáčku). Uvařené želé necháme trochu vychladnout, občas zamícháme. Trochu mírně teplého želé nalijeme na dno formy, chvíli počkáme až trochu ztuhne a pak na ně naskládáme pokrájené broskve. Opatrně je zalijeme zbytkem želé a necháme ztuhnout v ledničce.
Zatím připravíme bílou hmotu. Do misky dáme tvaroh, cukr, jogurt a vyšleháme na hladkou hmotu. Smetanu ušleháme dotuha. Do větší misky nasypeme ztužovač, přilijeme vodu (150 ml) a ruční metličkou šleháme půl minuty (viz návod na sáčku). Do ztužovače přidáme dvě lžíce tvarohovo-jogurtové hmoty, promícháme a smícháme se zbytkem. Pak vmícháme ušlehanou smetanu a na kousky pokrájené zbylé broskve. Hmotu rozetřeme do formy na želé a necháme v ledničce pořádně ztuhnout (2-3 hodiny).
Nožem opatrně objedeme dort těsně kolem formy, sundáme ráfek a překlopíme na tácek.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-18 09:50:05 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři