Jahodová Charlotte

Hodnocení receptu

Ingredience

500 ml mléka
500 g jahod
30 g práškové želatiny
150 g moučkového cukru
4 žloutky
500 g tvarohu
200 ml smetany ke šlehání
vanilkový cukr

Postup

Do trochy mléka namočíme želatinu a necháme nabobtnat. Zbylé mléko ohřejeme, přidáme namočenou želatinu a za stálého zahřívání a míchání necháme úplně rozpustit. Mléko s želatinou přelijeme do mixéru. Přidáme žloutky, cukr a asi dvě třetiny jahod. Mixujeme a po částech přidáváme tvaroh. Rozmixujeme na hladkou hmotu. Všechno nalijeme do dotové formy vypláchnuté studenou vodou a dáme ztuhnout do ledničky. Ze ztuhlého dortu odstraníme boční stěnu formy. Povrch potřeme ozdobně šlehačkou ušlehanou s vanilkovým cukrem a dozdobíme zbytkem jahod.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-18 09:52:47 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři