Jogurtový amaroun
Ingredience
1 kg bílého jogurtu
2 sáčky červeného dortového želé + 3-4 lžíce krystalového cukru
1 velká plechovka meruňkového kompotu
2 vanilkové cukry
2-3 lžíce moučkového cukru
1,5 sáčku želatinového ztužovače
Postup
Kompot scedíme a šťávu doplníme do 0,5 l vodou. Prášek na dortové želé smícháme s cukrem a šťávou a povaříme asi 1 minutu (viz návod na sáčku). Část želé nalijeme na dno formy vyložené potravinářskou fólií. Pár meruněk nakrájíme na osminky a naskládáme na želé. Přilijeme daší želé, aby byly meruňky zalité.
Jogurty promícháme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na sáčku a smícháme s jogurtem. Nakonec vmícháme zbytek pokrájených meruněk. Nalijeme do formy a dáme ztuhnout do ledničky.
Pokud se nevleze všechno do připravené formy, ze zbytků uděláme "dortík" stejným způsobem v malé misce.
Podobné recepty:
Srdce k třicetinám,
Šlehačkovo-jahodový dezert,
Dvě panenky,
Pro tenistu,
Pytel peněz,
Akvárium,
Lososový dortík,
Rozkvetlá bábovka,
Kokosový krém s medem,
Kokosová roláda s medem,
Pudinkové be-be řezy,
Fitness piškotový dezert,
Meruňkovo-citronový dort,
Kočičí dort,
Tvarohový dort,
Půlnoční dort,
Podkova,
Pěnová hmota do indiánků,
Banánové letadélko,
Varna - potahovací a modelovací hmota,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.