Jogurtový amaroun
Ingredience
1 kg bílého jogurtu
2 sáčky červeného dortového želé + 3-4 lžíce krystalového cukru
1 velká plechovka meruňkového kompotu
2 vanilkové cukry
2-3 lžíce moučkového cukru
1,5 sáčku želatinového ztužovače
Postup
Kompot scedíme a šťávu doplníme do 0,5 l vodou. Prášek na dortové želé smícháme s cukrem a šťávou a povaříme asi 1 minutu (viz návod na sáčku). Část želé nalijeme na dno formy vyložené potravinářskou fólií. Pár meruněk nakrájíme na osminky a naskládáme na želé. Přilijeme daší želé, aby byly meruňky zalité.
Jogurty promícháme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na sáčku a smícháme s jogurtem. Nakonec vmícháme zbytek pokrájených meruněk. Nalijeme do formy a dáme ztuhnout do ledničky.
Pokud se nevleze všechno do připravené formy, ze zbytků uděláme "dortík" stejným způsobem v malé misce.
Podobné recepty:
Čokoládový krém s jíškou,
Šlehačková šachovnice,
PF 2009,
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Kočičí dort,
Dvoubarevná roláda,
Řez tiramisu,
Kávový krém s jíškou,
Čokoládový krém jinak,
Alenčin tvarohový dortík,
Chlebový dort,
MEDOVNÍK - Lucka,
Pro pana doktora,
Melounový dezert,
Bramborový dort s čokoládou,
Čokoládová poleva,
Ovocný dort,
Višňová roláda,
Dort panenka (ananasový),
Tvarohový dort s pažitkou,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.