Svěží ananasový dezert
Ingredience
1 velká plechovka ananasového kompotu (850 g)
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
1 sáček želatiny (25 g)
dětské piškoty
Postup
Několik lžic kompotové šťávy dáme do kastrůlku a přisypeme želatinu. Zamícháme a necháme stát.
Ananas i se šťávou nalijeme do mixéru a rozmixujeme.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha.
Želatinu, která zatím nabobtnala, zahříváme za stálého míchání, dokud se zcela nerozpustí a není tekutá. Nevařit!
Rozpuštěnou želatinu nalijeme do mixéru k ananasu a krátce spolu promixujeme.
Rozmixovaný ananas s želatinou nalijeme ke šlehačce a promícháme.
Dno dortové formy vyložíme piškoty, můžeme dát dvě vrstvy piškotů na sebe. Zalijeme ananasovou hmotou. Piškoty, které vyplavou na povrch zamáčkneme zpátky do směsi a všechno dáme ztuhnout do ledničky, nejlépe do druhého dne.
Podobné recepty:
Ořechovo-karamelový klaun,
Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou,
Oříškový dort s perličkami,
Scrabble,
Variace na písecký dort,
Ořechovo-karamelová roláda,
Nepečený tříbarevný dort,
PF 2009,
Řezy Tatran,
Kakaový korpus,
Bob a Bobek,
Jahodové srdce,
Višňový dort s pálenkou,
Karamelová roláda,
S koníkem,
Medvídek s dortíkem,
Tučňák,
Zavináč,
Mramorový dort,
Krém s bílou čokoládou,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.