Kakaový tunel
Ingredience
těsto: 6 vajec
200g cukru
150g hladké mouky
3 lžíce kakaa
náplň: 150g másla
250g tvarohu
120g cukru
2 banány
Postup
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a vmícháme mouku a kakao. Upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení ( 200°C asi 12 minut). Po vytažení z trouby srolujeme po kratší! straně a necháme vychladnout.
Na náplň ušleháme máslo s cukrem, vešleháme tvaroh, můžeme přidat lžíci rumu. Vychladlý plát rozrolujeme, z kraje odkrojíme pruh o šířce horní části formy na srnčí hřbet a dáme bokem. Do formy dáme potravinářskou fólii, zbylým piškotem formu vyložíme (kus ještě zbude), dovniř namažeme část krému, doprostřed vtlačíme oloupané banány, doplníme krém a přikryjeme odloženým pásem, který tam pevně přitlačíme. Dáme vychladit do ledničky, vyklopíme a ozdobíme zbylým krémem.
Podobné recepty:
Růžové srdce,
Šlehačkovo-pudinkový dezert,
Dortíčky,
Vídeňský zákusek,
Semifreda s jahodami,
Dvoubarevná roláda,
Mandlový nepečený dezert,
Vláček náklaďáček,
Modelovací a potahovací hmota,
Domácí pribináček,
Šlehačkovo-čokoládový,
Dort panenka (ořechový),
Nepečený tříbarevný dort,
Pudinkový krém,
Smetanový dort,
Prasátko pro štěstí,
Jahodová louka,
Variace na písecký dort,
Pařížská šlehačka 2,
Kapučínová roláda,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.