Kaštanová roláda

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 5 vajec
5 lžic cukru
5 lžic polohrubé mouky
7 lžic mletých ořechů
6 lžic teplé vody
náplň: jahodová marmeláda
375 g kaštanového pyré
6 lžic smetany ke šlehání
na ozdobu: čokoládová poleva
šlehačka

Postup

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Vešleháme žloutky a po lžících vodu. Vařečkou zlehka vmícháme mouku a ořechy. Rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8 minut). Ihned po vytažení z trouby vyklopíme na vlhkou utěrku, odstraníme papír a i s utěrkou srolujeme. Necháme vychladnout.
Rozmražené kaštanové pyré v misce rozmačkáme vidličkou, přidáme smetanu a elektrickým šlehačem rozšleháme na hladkou hmotu.
Vychladlý plát těsta opatrně rozmotáme, potřeme marmeládou a kaštanovou hmotou. Pevně smotáme.
Roládu ozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou a šlehačkou a dáme ztuhnout do ledničky.
Tuto roládu nedoporučuji začátečníkům. Oddělení rolády od papíru a od utěrky chce trochu cvik, jinak hrozí potrhání. Taktéž roztírání kaštanové hmoty na marmeládu je práce pro pevné nervy. Výsledek ale stojí za to.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-19 12:41:38 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři