Nebeská roláda
Ingredience
těsto: 5 vajec
120 g moučkového cukru
2 lžíce solamylu
náplň: 400 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
1 vanilkový cukr
Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Zlehka vařečkou přimícháme postupně jeden žloutek po druhém a pak cukr smíchaný se solamylem. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8 minut). Upečenou roládu vytáhneme z trouby a necháme na plechu. Smetanu se ztužovači a vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Teplý plát těsta stáhneme i s papírem z plechu a ještě mírně teplý potřeme náplní. Srolujeme a dáme do ledničky vychladit. Z tvrdého papíru vystříháme hvězdičky. Naskládáme je na roládu, přes sítko poprášíme kakaovým práškem a pak opatrně odstraníme. Moje obměna: místo dvou ztužovačů jsem použila 75 g lískooříškového zeesanu s 95 ml vody.
Podobné recepty:
Kakaový tunel,
Tvarohový dort s pažitkou,
Medovník - Iva,
Dort s lodí,
Kávovo-oříškové roládky,
Domácí pribináček,
Dort panenka (ořechový),
Jubilant,
Mouřenín,
Ovocný krém,
Vaječný šlehaný krém,
Roláda bez mouky,
Srdce k třicetinám,
Třepací dort,
Ořechová roláda,
Šlehačkovo-pudinkový dezert,
Pařížská šlehačka 1,
Chlebový dort,
Šlehačková vejce,
Tvarohový dort na roládě,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.