Nebeská roláda
Ingredience
těsto: 5 vajec
120 g moučkového cukru
2 lžíce solamylu
náplň: 400 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
1 vanilkový cukr
Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Zlehka vařečkou přimícháme postupně jeden žloutek po druhém a pak cukr smíchaný se solamylem. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8 minut). Upečenou roládu vytáhneme z trouby a necháme na plechu. Smetanu se ztužovači a vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Teplý plát těsta stáhneme i s papírem z plechu a ještě mírně teplý potřeme náplní. Srolujeme a dáme do ledničky vychladit. Z tvrdého papíru vystříháme hvězdičky. Naskládáme je na roládu, přes sítko poprášíme kakaovým práškem a pak opatrně odstraníme. Moje obměna: místo dvou ztužovačů jsem použila 75 g lískooříškového zeesanu s 95 ml vody.
Podobné recepty:
Maršmelounová hmota,
Banánový s mašlí,
Jahodová louka,
Tanec motýlů,
Čokoládová poleva máslová,
Mátová zmrzlina,
Melounový dezert,
Jahodové tiramisu,
Osvěžující stracciatela,
S ovocem a se šlehačkou,
Medovník - Iva,
Jubilant,
Věnečky od Dany,
Melounový dezert,
Kočičí dort,
Želvička,
Svatební kopretiny - zelený,
Meruňkový zkušební,
Kakaový tunel,
Čokodort,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.