Ořechovo-karamelová roláda

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 4 vejce
špetka soli
80 g moučkového cukru
80 g mletých ořechů
1 lžíce oleje
náplň: 250 ml smetany ke šlehání
2 vrchovaté lžíce cukru
50 g změklého másla
dále: mleté ořechy na obalení

Postup

Bílky se špetkou soli ušleháme. Během šlehání přidáme cukr a vyšleháme hustý sníh. Do sněhu zašleháme žloutky a olej.

Do vyšlehané pěny zlehka vařečkou vmícháme ořechy.

Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 180-190°C asi 6-8 minut do zrůžovění.

Upečený plát stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout. Vychladlý potřeme náplní (trochu si necháme na potření zvenku) a srolujeme.

Povrch rolády potřeme zbytkem náplně a obalíme v ořechách.

Náplň: v rendlíku necháme za stálého míchání zkaramelizovat cukr do světle hněda. Zalijeme teplou smetanou a vaříme, dokud se zkaramelizovaný cukr zcela nerozpustí. Pořád míchat. Necháme vychladnout a do druhého dne uložíme do ledničky.

Další den karamelovou smetanu ušleháme, během šlehání po kouskách přidáváme změklé máslo a vyšleháme dotuha.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-19 12:45:36 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři