Jahodové pudinkové řezy
Ingredience
těsto: 5 vajec
200 g hladké mouky
180 g cukru krupice
1 lžička prášku do pečiva
5 lžic oleje
pudink: 1 l mléka
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
5 lžic cukru
želé: 2 sáčky Dort - želé červené
5 lžic cukru
jahody
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, zašleháme olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme dorůžova asi 15 minut. Necháme vychladnout. Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink a ještě horký nalijeme na vychladlý piškot. Na pudink naskládáme oprané jahody. Želé připravíme podle návodu na sáčku, po odstavení z plotny chvíli mícháme a až přestane být vařící, rovnoměrně rozlijeme na jahody. Necháme ztuhnout a dáme vychladit do ledničky.
Podobné recepty:
Banánové letadélko,
Bábovka jako tiramisu,
Jubilant,
Kávový dort s čokoládou,
Nugátový dort,
Ořechový korpus s krupicí,
Dort za sběr 1,
Ježek,
Jahodová louka,
Akvárium,
Chlebový dort,
Mramorovaný s mečem,
Lehký osvěžující dortík,
Karamelový dort,
Harlekýn,
Krém s bílou čokoládou,
Tučňáci,
Semifreda bez formy,
Kapučínový krém,
Pudinkové be-be řezy,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.