Jogurtový amaroun
Ingredience
1 kg bílého jogurtu
2 sáčky červeného dortového želé + 3-4 lžíce krystalového cukru
1 velká plechovka meruňkového kompotu
2 vanilkové cukry
2-3 lžíce moučkového cukru
1,5 sáčku želatinového ztužovače
Postup
Kompot scedíme a šťávu doplníme do 0,5 l vodou. Prášek na dortové želé smícháme s cukrem a šťávou a povaříme asi 1 minutu (viz návod na sáčku). Část želé nalijeme na dno formy vyložené potravinářskou fólií. Pár meruněk nakrájíme na osminky a naskládáme na želé. Přilijeme daší želé, aby byly meruňky zalité.
Jogurty promícháme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na sáčku a smícháme s jogurtem. Nakonec vmícháme zbytek pokrájených meruněk. Nalijeme do formy a dáme ztuhnout do ledničky.
Pokud se nevleze všechno do připravené formy, ze zbytků uděláme "dortík" stejným způsobem v malé misce.
Podobné recepty:
Dort pro Toníčka,
Třepací dort hnědý,
Punčová roláda,
Hustá čokoládová poleva,
Kremeše,
Tvarohovo-jahodový dort,
Čokoroláda s meruňkami,
Maršmelounová hmota,
Třepací dort hnědý,
Vojtíšek,
Plněná kopule,
Modelovací čokoláda,
Tučňák,
Oříškový dort s perličkami,
Šlehačkovo-čokoládový,
Druhý zeesanový pokus,
Lehký oříškový piškot,
Lotoskvítky,
Lískooříškový krém,
PF 2009,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.