Kremeše
Ingredience
2x300 g listového těsta
750 ml mléka
3-4 lžíce krystalového cukru
3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
3 žloutky
250 g másla
500 ml smetany ke šlehání
2 sáčky vanilkového cukru
Postup
Obě těsta rozválíme na velikost plechu. Jednu placku necháme vcelku, druhou rozkrájíme na obdélníčky. Upečeme (230°C, cca 10 minut).
V části mléka rozmícháme cukr, žloutky a pudinkový prášek. Ostatní mléko nalijeme do kastrolu a zahříváme. Do horkého vlijeme rozmíchanou směs a za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Odstavíme a hned vmícháme asi 2 lžíce másla. Necháme vychladnout.
Do vlažného pudinku vešleháme po částech máslo.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha.
Na plát těsta upečený vcelku rozetřeme pudinkový krém a na něj šlehačku.
Na povch naskládáme upečené obdélníčky a moučník podle nich rozkrájíme.
Podobné recepty:
Formule 1,
Lehký osvěžující dortík,
Letní dortík s třešněmi,
Kávový dort s čokoládou,
Písecký dort,
Tenisová raketa,
Vídeňský zákusek,
Staročeské lívance,
Kniha - skládaný dort,
Rychlá šlehačková roláda,
Kapučínová roláda,
Piškotová roláda,
Kapučínový krém,
Nepečený ovocný dort,
Mandlový klobouk,
Kremeše,
Zmrzlinové dortíčky s ovocným přelivem,
Scrabble,
Mandarinkové řezy se šlehačkou,
Vlajka,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.