Kremeše
Ingredience
2x300 g listového těsta
750 ml mléka
3-4 lžíce krystalového cukru
3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
3 žloutky
250 g másla
500 ml smetany ke šlehání
2 sáčky vanilkového cukru
Postup
Obě těsta rozválíme na velikost plechu. Jednu placku necháme vcelku, druhou rozkrájíme na obdélníčky. Upečeme (230°C, cca 10 minut).
V části mléka rozmícháme cukr, žloutky a pudinkový prášek. Ostatní mléko nalijeme do kastrolu a zahříváme. Do horkého vlijeme rozmíchanou směs a za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Odstavíme a hned vmícháme asi 2 lžíce másla. Necháme vychladnout.
Do vlažného pudinku vešleháme po částech máslo.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha.
Na plát těsta upečený vcelku rozetřeme pudinkový krém a na něj šlehačku.
Na povch naskládáme upečené obdélníčky a moučník podle nich rozkrájíme.
Podobné recepty:
Scrabble,
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Mramorový dort,
Medovník - Iva,
Pařížská šlehačka 1,
Dort s vláčkem,
Tučňáci,
Kynuté lívance,
Kokosová roláda s medem,
Meruňkovo-citronový dort,
Nepravé tiramisu,
Jahodové tiramisu,
Pudinkový krém,
Podkova,
Krém s nutellou,
Srdce pro babičku,
Kaštanová roláda,
Tanec motýlů,
Piškotový dort,
Traktor,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.