Kremeše
Ingredience
2x300 g listového těsta
750 ml mléka
3-4 lžíce krystalového cukru
3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
3 žloutky
250 g másla
500 ml smetany ke šlehání
2 sáčky vanilkového cukru
Postup
Obě těsta rozválíme na velikost plechu. Jednu placku necháme vcelku, druhou rozkrájíme na obdélníčky. Upečeme (230°C, cca 10 minut).
V části mléka rozmícháme cukr, žloutky a pudinkový prášek. Ostatní mléko nalijeme do kastrolu a zahříváme. Do horkého vlijeme rozmíchanou směs a za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Odstavíme a hned vmícháme asi 2 lžíce másla. Necháme vychladnout.
Do vlažného pudinku vešleháme po částech máslo.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha.
Na plát těsta upečený vcelku rozetřeme pudinkový krém a na něj šlehačku.
Na povch naskládáme upečené obdélníčky a moučník podle nich rozkrájíme.
Podobné recepty:
Vlajka,
Červené růže,
Mašličkový,
Čokoládový dort,
Lehký oříškový piškot,
Dort s broskvemi,
Tvarohová bábovka nepečená,
Krabdort,
Mandlový nepečený dezert,
Jahodová Charlotte,
Traktor,
Druhý zeesanový pokus,
Zavináč,
Čokoládový krém s jíškou,
Jahodové srdce,
Lososový dortík,
Šlehačkovo-pudinkový dezert,
Jahodová louka,
Jirkova slivovice,
Variace na písecký dort,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.