Žloutkové řezy
Ingredience
těsto: 350 g hladké mouky
250 g Hery
250 ml šlehačky
3 žloutky
1 lžíce octa
krém: 1 l mléka
50 ml rumu
3 vanilkové pudinky
5 žloutků
250 g másla
200 g moučkového cukru
dále: 300 ml smetany ke šlehání Rama Cremefine
mléčná čokoládová poleva
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto a dáme na půl hodiny odpočinout do ledničky.
Vychlazené těsto rozpůlíme, každou část rozválíme na papíře na pečení na obdélník a i s papírem přesuneme na plech. Propícháme vidličkou a upečeme dorůžova (190°C, 10-15 minut).
V mléce rozkvedláme žloutky a pudinkový prášek, přilijeme rum a uvaříme hustý pudink. Za občasného zamíchání necháme vychladnout.
Máslo s cukrem ušleháme a po lžících zašleháme vlažný pudink.
Krém rozetřeme na jednu upečenou vychladlou placku a přikryjeme druhou.
Horní plát těsta potřeme ušlehanou smetanou a pocákáme čokoládovou polevou.
Dáme ztuhnout do ledničky. Vychlazené nakrájíme na řezy.
Podobné recepty:
Mandlovo-kapučínový sen,
Formule 1,
Maršmelounová hmota,
Karamelový dort,
Dort Jadran,
Mandarinkové řezy se šlehačkou,
Mouřenín,
Tvarohová roláda s hruškami,
Kávovo-oříškové roládky,
Žloutkové řezy,
Nepečený dort,
Borůvkovo-jogurtové osvěžení,
Banánové letadélko,
Karamelová roláda,
Beruška,
Košík,
Kávový dort s čokoládou,
Oříškový dort s perličkami,
Třepací dort hnědý,
Druhý zeesanový pokus,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.