Žloutkové řezy
Ingredience
těsto: 350 g hladké mouky
250 g Hery
250 ml šlehačky
3 žloutky
1 lžíce octa
krém: 1 l mléka
50 ml rumu
3 vanilkové pudinky
5 žloutků
250 g másla
200 g moučkového cukru
dále: 300 ml smetany ke šlehání Rama Cremefine
mléčná čokoládová poleva
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto a dáme na půl hodiny odpočinout do ledničky.
Vychlazené těsto rozpůlíme, každou část rozválíme na papíře na pečení na obdélník a i s papírem přesuneme na plech. Propícháme vidličkou a upečeme dorůžova (190°C, 10-15 minut).
V mléce rozkvedláme žloutky a pudinkový prášek, přilijeme rum a uvaříme hustý pudink. Za občasného zamíchání necháme vychladnout.
Máslo s cukrem ušleháme a po lžících zašleháme vlažný pudink.
Krém rozetřeme na jednu upečenou vychladlou placku a přikryjeme druhou.
Horní plát těsta potřeme ušlehanou smetanou a pocákáme čokoládovou polevou.
Dáme ztuhnout do ledničky. Vychlazené nakrájíme na řezy.
Podobné recepty:
Maršmelounová hmota,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Lehký oříškový piškot,
Mouřenín,
Banánové letadélko,
Dortový korpus,
Nugátový dort,
Ochucená ztužená šlehačka,
Pro pana doktora,
Tučňáci,
Nepečený ovocný dort,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Ořechová nádivka do dortu,
Košík,
Krajkový s mašličkami,
Vanilkový tvarohový krém,
Mandarinkové řezy se šlehačkou,
Jahodová louka,
Prasátko pro štěstí,
Francouzské vánoční poleno,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.