Krůtí pečeně z papiňáku

Hodnocení receptu

Ingredience

kus krůtí kýty
sůl
drcený kmín
1 velká cibule
2 lžíce sádla

Postup

Očištěné maso osušíme, případně vykostíme. Je-li třeba, provázkem svážeme do žádoucího tvaru. Ze všech stran ho osolíme a okmínujeme.
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zpěnit posekanou cibuli. Na ni položíme maso a ze všech stran opečeme do zatažení. Podlijeme necelým 1 dl horké vody a hrnec uzavřeme. Až začne syčet, ztlumíme oheň a dusíme 30-40 minut (podle velikosti masa). Vypneme a necháme "dojít" než hrnec přestane syčet a přestane ucházet pára. Pak maso přeložíme na pekáč, polijeme vydušenou šťávou z hrnce a na 10 minut vložíme do rozpálené trouby.
Podáváme se zelím a knedlíkem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 17:29:40 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři