Krůtí pečeně z papiňáku
Ingredience
kus krůtí kýty
sůl
drcený kmín
1 velká cibule
2 lžíce sádla
Postup
Očištěné maso osušíme, případně vykostíme. Je-li třeba, provázkem svážeme do žádoucího tvaru. Ze všech stran ho osolíme a okmínujeme.
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zpěnit posekanou cibuli. Na ni položíme maso a ze všech stran opečeme do zatažení. Podlijeme necelým 1 dl horké vody a hrnec uzavřeme. Až začne syčet, ztlumíme oheň a dusíme 30-40 minut (podle velikosti masa). Vypneme a necháme "dojít" než hrnec přestane syčet a přestane ucházet pára. Pak maso přeložíme na pekáč, polijeme vydušenou šťávou z hrnce a na 10 minut vložíme do rozpálené trouby.
Podáváme se zelím a knedlíkem.
Podobné recepty:
Krůtí závitek se špenátem a šunkou,
Játra na cibulce,
Krůtí prsa s ořechy,
Krůtí pochoutka,
Krůtí kari medailonky,
Drůbeží šťavnatý řízek,
Krůtí roládky,
Kachna téměř bez práce,
Krůtí v sezamovém těstíčku,
Flamendr,
Drůbeží plátky na karí v jablečné omáčce,
Krůta obložená plněnými jablky,
Kuličky z krůtího masa,
Krůtí pečeně z papiňáku,
Krůta s mandlovou nádivkou,
Drůbeží plátky v strakaté omáčce,
Krůtí roláda půvabné komtesy,
Drůbeží játra s jablky na kari,
Krůtí roláda s mandlovou nádivkou,
Krůtí kousky v sýrové omáčce,
další recepty z kategorie Drůbeží maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.