Guláš z trouby
Ingredience
1 kg hovězí kližky
500 g cibule
150 g anglické slaniny
2 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
drcený kmín
150 g rajského protlaku
2 lžíce gulášového koření
Postup
Maso nakrájíme na kousky, dáme do pekáče a osolíme, opepříme a okmínujeme.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm cibuli. Když začne růžovět, přidáme k ní na kostičky nakrájenou anglickou a dál za stálého míchání smažíme do ztmavnutí cibule (nespálit!). Odstavíme, vmícháme gulášové koření a obsah pánve zamícháme do masa v pekáči. Přidáme protlak a cca 250 ml vody, promícháme, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme do změknutí masa, občas promícháme a podle potřeby dolijeme vodu (množství upravíme podle požadovaného množství šťávy).
Podáváme s knedlíkem, špeclemi nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Mrkvový guláš,
Guláš z kuřete,
Guláš pana Antonína,
Krůtí guláš s klobásou,
Pikantní hovězí guláš,
Segedínský guláš,
Dřevorubecký segedínský guláš,
Kotlíkový guláš se zeleninou ,
Prezidentský guláš,
Guláš z červené řepy,
Silvestrovský guláš,
Zabijačkový guláš,
Karlovarský guláš,
Kuřecí guláš s paprikou,
Barevný guláš,
Bramborový guláš,
Guláš s uzenou paprikou,
Rychlý fazolový guláš,
Kari guláš,
Barevný guláš,
další recepty z kategorie Guláš
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.