Karlovarský guláš
Ingredience
5 lžic oleje
2 cibule
750 g hovězího masa (dobrý je i z vepřového plecka)
sůl
1 lžička mleté papriky
1 l vývaru z kostky
3 lžíce světlé instantní jíšky
200 ml smetany
zelená petrželka
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli a na tomto základu opečeme ze všech stran maso za stálého míchání. Pak ho osolíme, poprášíme mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou. Až je maso téměř měkké, přidáme jíšku, přilijeme smetanu a dodusíme doměkka. Na závěr vmícháme posekanou zelenou petrželku. Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami nebo s pečivem.
Podobné recepty:
Manželův gulášek,
Fazolový guláš,
Rychlý fazolový guláš,
Guláš z trouby,
Kari guláš,
Mrkvový guláš,
Dvoumasový kari guláš,
Zabijačkový guláš,
Karlovarský guláš,
Játrový guláš,
Silvestrovský guláš,
Guláš pana Antonína,
Barevný guláš,
Dřevorubecký segedínský guláš,
Paprikový guláš,
Cibulkový guláš,
Pikantní hovězí guláš,
Rychlý fazolový guláš,
Barevný guláš,
Kuřecí guláš s paprikou,
další recepty z kategorie Guláš
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.