Karlovarský guláš
Ingredience
5 lžic oleje
2 cibule
750 g hovězího masa (dobrý je i z vepřového plecka)
sůl
1 lžička mleté papriky
1 l vývaru z kostky
3 lžíce světlé instantní jíšky
200 ml smetany
zelená petrželka
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli a na tomto základu opečeme ze všech stran maso za stálého míchání. Pak ho osolíme, poprášíme mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou. Až je maso téměř měkké, přidáme jíšku, přilijeme smetanu a dodusíme doměkka. Na závěr vmícháme posekanou zelenou petrželku. Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami nebo s pečivem.
Podobné recepty:
Pivní guláš,
Segedínský guláš,
Paprikový guláš,
Guláš z trouby,
Prezidentský guláš,
Mrkvový guláš,
Rychlý fazolový guláš,
Manželův gulášek,
Kotlíkový guláš se zeleninou ,
Bramborový guláš s fazolemi a paprikou,
Dvoumasový kari guláš,
Dvoumasový kari guláš,
Guláš z červené řepy,
Karlovarský guláš,
Guláš pana Antonína,
Játrový guláš,
Guláš z kuřete,
Krůtí guláš s klobásou,
Rychlý fazolový guláš,
Silvestrovský guláš,
další recepty z kategorie Guláš
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.