Karlovarský guláš

Hodnocení receptu

Ingredience

5 lžic oleje
2 cibule
750 g hovězího masa (dobrý je i z vepřového plecka)
sůl
1 lžička mleté papriky
1 l vývaru z kostky
3 lžíce světlé instantní jíšky
200 ml smetany
zelená petrželka

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli a na tomto základu opečeme ze všech stran maso za stálého míchání. Pak ho osolíme, poprášíme mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou. Až je maso téměř měkké, přidáme jíšku, přilijeme smetanu a dodusíme doměkka. Na závěr vmícháme posekanou zelenou petrželku. Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami nebo s pečivem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:10:07 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři