Bramborový guláš s fazolemi a paprikou
Ingredience
5 středních brambor
150-200 g uzeniny
3-4 zelené papriky
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
1 velká cibule
sůl
mletý pepř
drcený kmín
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika (nebo chilli)
majoránka
2 lžíce hladké mouky
olej
3-4 stroužky česneku
Postup
Na dno hrnce nalijeme trochu oleje. Na něm osmahneme pokrájenou cibuli do zesklovatění. Přisypeme lžičku sladké mleté papriky a špetku pálivé. Přidáme mouku a usmažíme cibulovo-paprikovou jíšku (jen krátce, aby paprika nezhořkla). Do hrnce přidáme na kostičky pokrájené brambory a uzeninu, promícháme a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme, okmínujeme a přisypeme trochu majoránky a na proužky pokrájené očištěné papriky. Pod pokličkou vaříme do změknutí brambor, asi 1O minut. Nakonec přisypeme scezené a propláchuté fazole a necháme ještě asi 5 minut vařit. Dochutíme solí a rozmačkaným česnekem.
Podáváme s pečivem.
Podobné recepty:
Guláš z červené řepy,
Zabijačkový guláš,
Paprikový guláš,
Silvestrovský guláš,
Guláš z kuřete,
Karlovarský guláš,
Guláš s uzenou paprikou,
Krůtí guláš s klobásou,
Barevný guláš,
Pivní guláš,
Segedínský guláš,
Guláš z trouby,
Dřevorubecký segedínský guláš,
Manželův gulášek,
Dvoumasový kari guláš,
Kari guláš,
Játrový guláš,
Bramborový guláš s fazolemi a paprikou,
Mrkvový guláš,
Rychlý fazolový guláš,
další recepty z kategorie Guláš
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.