Barevný guláš

Hodnocení receptu

Ingredience

750 g hovězího nebo libového vepřového masa
4 velké cibule
4 papriky (čím více barev tím lépe)
4 rajčata nebo plechovka sterilovaných rajčat
několik stroužků česneku
sůl
mletá paprika
pepř
instantní jíška
olej

Postup

Na oleji osmažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Až je skoro růžová, zasypeme lžičkou mleté papriky, zamícháme a přidáme na kostky pokrájené maso. Ze všech stran opečeme. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou nebo vývarem (i z kostky). Necháme dusit. Papriku nakrájíme na proužky, rajčata na čtvrtky (pokud používáme čerstvá, je třeba je spařit vařící vodou a oloupat), česnek na plátky. Až je maso téměř měkké, přidáme asi 3 lžice jíšky, všechnu zeleninu a dodusíme doměkka. Hotový guláš dochutíme solí a rozetřeným česnekem podle chuti. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s pečivem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 12:58:55 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři