Segedínský guláš

Hodnocení receptu

Ingredience

500g vepřové plece
500 g kysaného zelí
1 lžíce sádla
2 cibule
sůl
mletý pepř
2 lžičky mleté papriky sladké
špetka mleté papriky pálivé
drcený kmín
250 ml smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky

Postup

Na sádle orestujeme pokrájenou cibuli. Přidáme maso a opečeme. Osolíme, okořeníme a ještě chvíli opékáme. Až maso pustí šťávu, podlijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme do poloměkka. K poloměkkému masu přidáme zelí, promícháme a dusíme do úplného změknutí. Až je maso i zelí měkké, přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, promícháme a chvíli povaříme, než se začne oddělovat tuk.
Na talíři můžeme ozdobit kopečkem zakysané smetany.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 14:09:51 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři