Segedínský guláš
Ingredience
500g vepřové plece
500 g kysaného zelí
1 lžíce sádla
2 cibule
sůl
mletý pepř
2 lžičky mleté papriky sladké
špetka mleté papriky pálivé
drcený kmín
250 ml smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
Postup
Na sádle orestujeme pokrájenou cibuli. Přidáme maso a opečeme. Osolíme, okořeníme a ještě chvíli opékáme. Až maso pustí šťávu, podlijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme do poloměkka. K poloměkkému masu přidáme zelí, promícháme a dusíme do úplného změknutí. Až je maso i zelí měkké, přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, promícháme a chvíli povaříme, než se začne oddělovat tuk.
Na talíři můžeme ozdobit kopečkem zakysané smetany.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
Podobné recepty:
Zabijačkový guláš,
Dvoumasový kari guláš,
Rychlý fazolový guláš,
Dřevorubecký segedínský guláš,
Barevný guláš,
Manželův gulášek,
Játrový guláš,
Mrkvový guláš,
Silvestrovský guláš,
Segedínský guláš,
Bramborový guláš s fazolemi a paprikou,
Kotlíkový guláš se zeleninou ,
Krůtí guláš s klobásou,
Kuřecí guláš s paprikou,
Karlovarský guláš,
Guláš z kuřete,
Prezidentský guláš,
Bramborový guláš,
Fazolový guláš,
Barevný guláš,
další recepty z kategorie Guláš
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.