Zabijačkový guláš
Ingredience
1 lžíce sádla
50 g slaniny
3 cibule
400 g vepřového masa (plecko nebo kýta)
400 g vepřových jater
4 stroužky česneku
sladká i pálivá mletá paprika
trocha majoránky
sůl
pepř
střída ze dvou krajíců chleba
Postup
Na rozehřátém sádle rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na sádle se slaninou. Omyté maso nakrájené na kostky ze všech stran zprudka opečeme v cibulovém základu. Směs okořeníme mletou paprikou, podlijeme vodou, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. V polovině dušení přidáme omytá játra nakrájená na kostky, zahustíme rozdrobeným chlebem, podle potřeby znovu podlijeme a zvolna povaříme doměkka. Guláš občas promícháme a podle potřeby znovu podlijeme trochou vody nebo vývaru. Nakonec guláš osolíme, okořeníme majoránkou a dochutíme podle vlastní chuti. Podáváme s houskovým nebo chlupatým knedlíkem, s pečivem, rýží, nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Zabijačkový guláš,
Bramborový guláš,
Bramborový guláš s fazolemi a paprikou,
Prezidentský guláš,
Karlovarský guláš,
Dřevorubecký segedínský guláš,
Cibulkový guláš,
Rychlý fazolový guláš,
Kotlíkový guláš se zeleninou ,
Paprikový guláš,
Dvoumasový kari guláš,
Guláš z červené řepy,
Guláš pana Antonína,
Barevný guláš,
Manželův gulášek,
Guláš z trouby,
Fazolový guláš,
Segedínský guláš,
Pikantní hovězí guláš,
Kari guláš,
další recepty z kategorie Guláš
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.