Cibulkový guláš
Ingredience
500 g vepřového masa z plece
1 krajíc chleba
1 sklenka piva
3 lžíce sádla
1 cibule
sůl
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžíce mleté papriky a majoránky
sklenička sterilovaných cibulek
1 lžíce másla
Čas přípravy
45 minut
Postup
Krajíc staršího chleba nakrájíme na kostky a zalijeme pivem, aby se rozmočil. V kastrole rozehřejeme sádlo, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a lehce ji osmahneme. Přidáme maso nakrájené na kostky, hned ho osolíme a opepříme, přidáme kmín a opékáme. Po chvíli vsypeme papriku, promícháme a podlijeme vodou. Přidáme chléb rozmočený v pivu a za stálého míchání povaříme. Přilijeme horkou vodu a za občasného promíchání dusíme až je maso měkké. Dochutíme čerstvou nebo sušenou majoránkou a podle chuti přisolíme. Sterilované cibulky scedíme, krátce podusíme na lžíci másla a přidáme do guláše. Podáváme s chlebem nebo s pečivem.
Podobné recepty:
Guláš z červené řepy,
Dřevorubecký segedínský guláš,
Krůtí guláš s klobásou,
Silvestrovský guláš,
Mrkvový guláš,
Dvoumasový kari guláš,
Zabijačkový guláš,
Kuřecí guláš s paprikou,
Kotlíkový guláš se zeleninou ,
Bramborový guláš,
Fazolový guláš,
Bramborový guláš s fazolemi a paprikou,
Barevný guláš,
Guláš z kuřete,
Cibulkový guláš,
Rychlý fazolový guláš,
Segedínský guláš,
Pivní guláš,
Guláš z trouby,
Guláš pana Antonína,
další recepty z kategorie Guláš
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.