Kuřecí prsa v pórkové omáčce
Ingredience
4-6 kuřecích řízků
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 střední pórek
kousek petržele
250 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce hořčice
sůl
mletý pepř
Postup
Maso zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Na rozpáleném tuku z obou stran opečeme a vyndáme z pánve.
Do výpeku nasypeme najemno pokrájený pórek, nastrouhanou petržel a společně krátce osmahneme.
K zeleninovému základu vrátíme maso, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou podusíme doměkka.
Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes cedník nalijeme k měkkému masu. Přidáme hořčici, promícháme a ještě asi 15 minut povaříme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Kuřecí játra na smetaně,
Budapešťské kuře,
Ražniči na plechu,
Maso pikant,
Kuře na bramborách,
Kuřecí prsa s medovým pórkem,
Kuřecí játra s pórkem,
Drůbeží prsa v kukuřici,
Ďábelská křidélka ,
Kuřecí stehna na kukuřici,
Kuře jako svíčková,
Kuře s mandlovou omáčkou ,
Tortilla s masem, zeleninou a dressingem,
Plněné tortily,
Dračí tlamy,
Harmonické kuřecí řízky,
Kuře na zelí,
Pečené kuře v šouletu,
Kuře pečené se slaninou,
Kuřeci plátky na mandlích s brusinkovou omáčkou,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.