Kuřecí prsa v pórkové omáčce

Hodnocení receptu

Ingredience

4-6 kuřecích řízků
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 střední pórek
kousek petržele
250 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce hořčice
sůl
mletý pepř

Postup

Maso zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Na rozpáleném tuku z obou stran opečeme a vyndáme z pánve.

Do výpeku nasypeme najemno pokrájený pórek, nastrouhanou petržel a společně krátce osmahneme.

K zeleninovému základu vrátíme maso, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou podusíme doměkka.

Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes cedník nalijeme k měkkému masu. Přidáme hořčici, promícháme a ještě asi 15 minut povaříme.

Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 19:01:48 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři