Kuřecí prsa v pórkové omáčce
Ingredience
4-6 kuřecích řízků
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 střední pórek
kousek petržele
250 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce hořčice
sůl
mletý pepř
Postup
Maso zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Na rozpáleném tuku z obou stran opečeme a vyndáme z pánve.
Do výpeku nasypeme najemno pokrájený pórek, nastrouhanou petržel a společně krátce osmahneme.
K zeleninovému základu vrátíme maso, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou podusíme doměkka.
Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes cedník nalijeme k měkkému masu. Přidáme hořčici, promícháme a ještě asi 15 minut povaříme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Jižanské kuřecí paličky ,
Kuře v bramborové nádivce,
Kuře gyros,
Kuřecí prsa rychlovka,
Toskánské kuřátko,
Kuře pečené se slaninou,
Drůbeží nudličky s cuketou,
Maďarské pikantní plátky,
Drůbeží kousky s cuketovou omáčkou,
Červená fazolová pánev,
Těstovinový mišmaš,
Pikantní kuřecí křídla s fenyklovým salátem ,
Kuře s bylinkami a citronem ,
Kuře s barevnou přílohou,
Kuře na divokém koření,
Kuřecí řízky pro milence,
Vylepšené řízky,
Arabské kuře,
Dračí tlamy,
Roláda z kuřecích prsíček,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.