Marinovaná prsíčka
Ingredience
4 kuřecí prsní řízky
olej na smažení
marináda: 1 dl oleje
1 dl piva (10°)
3 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička pepře
2 lžičky soli
1 lžička drceného kmínu
1 lžička cukru
7 rozmačkaných stroužků česneku
Postup
Všechny suroviny na marinádu dáme do misky a dobře rozšleháme. Omyté a osušené maso lehce naklepeme (nerozklepávat na placato) a z vnitřní strany (tam co nebyla kůže) nařízneme do mřížky. Každý řízek protáhneme marinádou a vložíme do misky. Zbytkem marinády maso zalijeme. Uzavřeme pokličkou nebo potravinářskou fólií a necháme uležet do dalšího dne. Plátky masa pak opékáme na pánvi (nebo na grilu) z obou stran do změknutí masa. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami či hranolky a zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Voňavá kuřecí prsíčka,
Kuře s houbami a medem ,
Ďábelské kuře,
Sváteční kuřecí roláda,
Znojemské plátky,
Kuřecí ragů,
Kuřecí bábovka,
Cigánské řízky,
Baskické kuřecí paličky ,
Kuřecí pánev s chilli omáčkou,
Kuřecí prsa s česnekem,
Kuřecí plátky v sýrové omáčce,
Fofr kuřokousky,
Kuře v rýži na leču,
Kuře s barevnou přílohou,
Kuře pečené na rýži,
Plněné tortily,
Kuře na pomerančích,
Kuřecí znojemská,
Kuřecí roláda s nivou,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.