Marinovaná prsíčka
Ingredience
4 kuřecí prsní řízky
olej na smažení
marináda: 1 dl oleje
1 dl piva (10°)
3 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička pepře
2 lžičky soli
1 lžička drceného kmínu
1 lžička cukru
7 rozmačkaných stroužků česneku
Postup
Všechny suroviny na marinádu dáme do misky a dobře rozšleháme. Omyté a osušené maso lehce naklepeme (nerozklepávat na placato) a z vnitřní strany (tam co nebyla kůže) nařízneme do mřížky. Každý řízek protáhneme marinádou a vložíme do misky. Zbytkem marinády maso zalijeme. Uzavřeme pokličkou nebo potravinářskou fólií a necháme uležet do dalšího dne. Plátky masa pak opékáme na pánvi (nebo na grilu) z obou stran do změknutí masa. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami či hranolky a zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Kuře s barevnou přílohou,
Kuře pečené s přílohou,
Kuřecí játra v kečupové směsi,
Marinovaná prsíčka,
Kuře Halali,
Sváteční kuřecí roláda,
Indické kuře,
Kuřecí nudličky s houbami a pórkem,
Kuřecí játra s pórkem,
Kuře podle Marie Retkové,
Babiččino kuře,
Kuřecí plátky s arašídovo-ananasovou směsí,
Baskické kuřecí paličky ,
Kuřecí nářez,
Kuřecí špízy,
Kuře Karkulka,
Medové kuře na víně,
Dračí tlamy,
Pečené kuře s rozmarýnem,
Atlantik,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.