Pikantní kuře
Ingredience
1 kuře
1 lžíce oleje
1 lžíce hořčice
šťáva z půlky citronu
3 stroužky česneku
1 lžička vegety
pepř
sůl
kousek másla
0,2 dl vývaru
Postup
Kuře omyjeme, osušíme a rozčtvrtíme. Olej, hořčici a citronovou šťávu rozšleháme, přidáme prolisovaný česnek, vegetu, osolíme a opepříme. Touto marinádou potřeme čtvrtky kuřete a dáme na 2 - 3 hodiny odležet do ledničky. Pekáček vyložíme plátky másla, na ně naskládáme maso, trochu podlijeme vývarem, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Během pečení podléváme vývarem, ke konci přeléváme vypečenou šťávou. Podáváme s vařenými bramborami posypanými zelenou petrželkou nebo s rýží.
Podobné recepty:
Medvědí tlapy,
Červené špízy,
Kuřecí prsíčka v olivové krustě ,
Kuřecí prsa s medovým pórkem,
Kuře s mandlovou omáčkou ,
Kuřecí ragů,
Andulčino maso na zelenině,
Kořeněná kuřecí směs,
Kuře pečené s přílohou,
Bylinkové plátky v omáčce,
Ohnivá pánev,
Pilaf z kuřete,
Kuřecí prsa v omáčce z leča,
Kuře v zelenině,
Pórkovo-žampionová směs,
Atlantik,
Tacos s kukuřicí a kuřetem ,
Kari hrnec,
Cigánské řízky,
Zeleninový salát s kuřecím steakem a krutony,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.