Toskánské kuřátko
Ingredience
1 kuře
2 citrony
1 pórek
koření podle chuti (nejlépe určené na drůbež)
50 ml olivového oleje
Postup
Omyté a osušené čtvrtky kuřete potřeme ze všech stran směsí koření a oleje. Naskládáme do pekáčku. Vymačkáme šťávu z jednoho citronu a maso jí polijeme. Podlijeme trošičku vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna přibližně hodinu. Po půlhodině pečení přidáme do pekáče na osminky nakrájený druhý citron a na šikmé špalíčky nakrájený pórek. Kuře pečeme přikryté, na poslední čtvrthodinu pečení odklopíme. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.
Podobné recepty:
Harmonické kuřecí řízky,
Voňavá kuřecí prsíčka,
Kuřecí prsa v omáčce z leča,
Grilované kuře s medem ,
Fofr kuřokousky,
Pórkovo-žampionová směs,
Jogurtové řízky,
Kuřecí špízy,
Ďábelské kuře,
Pilaf z kuřete,
Přírodní řízek s hořčicí,
Kuře na zelenině,
Krkonošské kuře,
Smažené rýžové nudle,
Kuře neskutečně dobré,
Kuřecí prsíčka s nivou a broskví ,
Kuřecí plátky v sýrové omáčce,
Kuřecí prsíčka v olivové krustě ,
Drůbeží prsa v kukuřici,
Kuře s mandlovou nádivkou,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.