Toskánské kuřátko
Ingredience
1 kuře
2 citrony
1 pórek
koření podle chuti (nejlépe určené na drůbež)
50 ml olivového oleje
Postup
Omyté a osušené čtvrtky kuřete potřeme ze všech stran směsí koření a oleje. Naskládáme do pekáčku. Vymačkáme šťávu z jednoho citronu a maso jí polijeme. Podlijeme trošičku vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna přibližně hodinu. Po půlhodině pečení přidáme do pekáče na osminky nakrájený druhý citron a na šikmé špalíčky nakrájený pórek. Kuře pečeme přikryté, na poslední čtvrthodinu pečení odklopíme. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.
Podobné recepty:
Kuře Provence,
Kuře na brusinkách,
Kuřecí prsa s medovým pórkem,
Česnekové kuře v bylinkách,
Zeleninový salát s kuřecím steakem a krutony,
Kontinentální kuře,
Hořčicové kuře s petrželkou,
Kuře jako svíčková,
Asijské nudle 1,
Atlantik,
Kari kuře s kukuřicí,
Pikantní kuře,
Medvědí tlapy,
Ohnivá pánev,
Kuřecí rarášky,
Kuřecí plátky v leču,
Kuře s barevnou přílohou,
Ražniči na plechu,
Maso na cibuli,
Kovbojovo kuřecí,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.