Kuřecí játra na smetaně
Ingredience
500 g kuřecích jater
250 g čerstvých žampionů nebo malá plechovka sterilovaných
1 menší pórek
1 kelímek zakysané smetany
olej
sůl
mletý pepř
1 lžíce hladké mouky
Postup
Pórek nakrájíme na kolečka, játra a očištěné žampiony na kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme pórek. Jakmile trochu změkne, přisypeme žampiony a dále mícháme, dokud trochu nezmenší objem. Nakonec přidáme játra, zamícháme a dusíme doměkka. Použijeme-li sterilované žampiony, přidáme je na pánev současně s játry. Můžeme podlít troškou vody. K měkkým játrům vmícháme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku. Promícháme, opepříme a ještě chvíli povaříme. Nakonec podle chuti osolíme a dále nevaříme. Podáváme s rýží, těstovinami nebo opečenými bramborami.
Podobné recepty:
Jemné masíčko s cuketou,
Pizza trojúhelníky,
Pilaf z kuřete,
Kuřecí pánev s chilli omáčkou,
Pánev z Kalkaty,
Jižanské kuřecí paličky ,
Marinovaná prsíčka,
Budapešťské kuře,
Majoránkové kuře,
Kuře Provence,
Medové překvapení,
Pečené kuře s česnekem a se sýrem,
Přírodní kuřecí řízek,
Kuře Karkulka,
Kuře s mandlovou nádivkou,
Masíčko se zeleninkou,
Pečené kuře s rozmarýnem,
Kuřecí játra v kečupové směsi,
Kuřecí nudličky s nivou ,
Kuřecí plátek s meruňkou,
další recepty z kategorie Kuřecí maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.