Velké koláče
Ingredience
těsto: 250 ml mléka
100 g cukru
špetka soli
120 g rozpuštěné hery
2 vejce
1 lžíce rumu
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
nastrouhaná kůra z půlky citronu
40 g čerstvých kvasnic
maková a tvarohová náplň (nebo libovolná jiná)
rozinky a mandle na ozdobu
1 vejce na potření okrajů
Postup
Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat těsto (nebo vypracujeme ručně vařečkou). Podle potřeby přidáme mouku.
Až těsto nakyne, rozdělíme je na osm stejných kousků, vytvarujeme bochánky a necháme asi 15-20 minut kynout přikryté utěrkou.
Rukou každý bochánek roztlačíme na kulatou placku a položíme na plech vyložený papírem na pečení.
Na každou dáme hromádku náplně a rozetřeme po celé ploše.
Okraje koláčů potřeme rozšlehaným vejcem a povrch ozdobíme rozinkami, mandlemi, povidly ...
Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme cca 20 minut.
Podobné recepty:
Tvarohové miništoličky,
Tvarohová bábovka nepečená,
Hruškový kynutý koláč,
Kefírové lívanečky,
Perník s tvarohovou mřížkou,
Ořechový koláč s marmeládou,
Rozpeky,
Obyčejné buchty,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Plundry,
Moravské koláče babičky Růženy - 6 koláčů,
Rychloperník,
Sladký chlebíček,
Tvarohové suflé,
Pařížské kostky,
Kaštanová bábovka,
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Osvěžující tvarohový koláč,
Moučník s ořechovou krustou,
Bábovka z vaječného likéru,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.