Bábovka mnoha chutí
Ingredience
těsto: 250 ml mléka
1 vejce
100 g rozpuštěného másla nebo hery
150 g krupicového cukru
špetka soli
600 g polohrubé mouky
30 g čerstvých kvasnic
náplň: libovolná
např. tvarohová, maková, ořechová, povidla, marmeláda, nutella, pudink,...
Postup
Suroviny vložíme v uvedeném poředí do pekárny a zapneme program Příprava těsta nebo vypracujeme kynuté těsto klasickým způsobem. Je-li třeba, můžeme přidat trochu mouky.
Po vykynutí těsta oddělujem lžící kousky, každý zploštíme, dáme na něj lžičku náplně a zabalíme. Čím víc druhů náplně použijeme, tím bude bábovka zajímavější.
Jednotlivé "buchty" skládáme do vymazané bábovkové formy a necháme ještě 20 minut kynout.
Povrch bábovky potřeme mlékem a vložíme ji do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 60 minut. Pokud povrch bábovky rychle tmavne, přikryjeme ji alobalem.
Podobné recepty:
Bábovka s vůní perníku,
Švestkový koláč se skořicí,
Podmáslová bábovka,
Tvarohový dort ,
Rychlá čokooříšková buchta,
Sladké pletýnky,
Majonézová bábovka,
Bábovka s jablky a skořicí,
Paví oko,
Kynutá bábovka s rozinkami,
Tiramisu,
Mřížkový linecký koláč,
Tvarohové suflé,
Prosedlá buchta,
Ovocný koláč od Pidly,
Pudinkové be-be řezy,
Jemný mazanec,
Muffiny s malinami ,
Mramorovaná bábovka,
Vídeňská vařená bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.