Bábovka mnoha chutí
Ingredience
těsto: 250 ml mléka
1 vejce
100 g rozpuštěného másla nebo hery
150 g krupicového cukru
špetka soli
600 g polohrubé mouky
30 g čerstvých kvasnic
náplň: libovolná, např. tvarohová, maková, ořechová, povidla, marmeláda, nutella, pudink,...
Postup
Suroviny vložíme v uvedeném poředí do pekárny a zapneme program Příprava těsta nebo vypracujeme kynuté těsto klasickým způsobem. Je-li třeba, můžeme přidat trochu mouky.
Po vykynutí těsta oddělujem lžící kousky, každý zploštíme, dáme na něj lžičku náplně a zabalíme. Čím víc druhů náplně použijeme, tím bude bábovka zajímavější.
Jednotlivé "buchty" skládáme do vymazané bábovkové formy a necháme ještě 20 minut kynout.
Povrch bábovky potřeme mlékem a vložíme ji do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 60 minut. Pokud povrch bábovky rychle tmavne, přikryjeme ji alobalem.
Podobné recepty:
Makové řezy,
Věnečky z odpalovaného těsta,
Tvarohové suflé,
Prosedlá buchta,
Tvarohovo-krupicový koláč,
Míša řezy,
Zmrzlinová bábovka,
Rychlý švestkový koláč,
Jahodové pudinkové řezy,
Minišátečky,
Tvarohová bábovka,
Perníková bábovka,
Skorojogobella,
Kaštanové muffiny,
Tvarohový dort,
Legionářské řezy,
Plněné muffiny,
Cuketovo-ořechová bábovka,
Tvarohová bábovka s ovocem,
Mřížkový koláč s marmeládou,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.