Bábovka povidlovník
Ingredience
200 ml mléka
125 ml oleje
1 vejce
500 g polohrubé mouky
špetka soli
1 lžíce cukru
30 g čerstvého droždí
povidla
ořechy
Postup
Do vlažného mléka nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, olej a vzešlý kvásek. Vypracujeme vláčné těsto a necháme nakynout.
Bábovkovou formu vymažeme rozpuštěným tukem a vysypeme strouhanými ořechy. Na dno můžeme položit několik celých půlek.
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník. Potřeme ho olejem, povidly a posypeme rozlámanými ořechy. Svineme jako roládu a namotáme do formy. Necháme v ní ještě 15-20 minut kynout. Povrch potřeme bílkem, posypeme ořechy a bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova (cca 45 minut).
Podobné recepty:
Maková po babičce,
Čtvercový koláč,
Prázdninová bublanina,
Sladký chlebíček,
Oříškové ruličky,
Kokosová kefírovka,
Broskvičky,
Bílková bábovka,
Jablečné řezy,
Frgále hruškové,
Kakaová buchta bez vajec a mléka,
Loupáčky z pekárny,
Ananasová bábovka,
Babiččin štrůdl,
Řezy Nescafé,
Vlnky,
Sladký chlebíček,
Mrkvová bábovka,
Linecký strouhaný koláč,
Trdelníčky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.