Bábovka povidlovník
Ingredience
200 ml mléka
125 ml oleje
1 vejce
500 g polohrubé mouky
špetka soli
1 lžíce cukru
30 g čerstvého droždí
povidla
ořechy
Postup
Do vlažného mléka nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, olej a vzešlý kvásek. Vypracujeme vláčné těsto a necháme nakynout.
Bábovkovou formu vymažeme rozpuštěným tukem a vysypeme strouhanými ořechy. Na dno můžeme položit několik celých půlek.
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník. Potřeme ho olejem, povidly a posypeme rozlámanými ořechy. Svineme jako roládu a namotáme do formy. Necháme v ní ještě 15-20 minut kynout. Povrch potřeme bílkem, posypeme ořechy a bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova (cca 45 minut).
Podobné recepty:
Mandlová symfonie,
Moučník Pavlína,
Hruškový pohár s tvarohovým krémem,
Bábovka karamelová,
Mraveniště,
Moučník s ořechovou krustou,
Listové mašličky,
Bábovka mnoha chutí,
Písková bábovka,
Maková po babičce,
Tvarohovo-pudinkové řezy,
Pudinková buchta,
Inteligentní moučník,
Bábovka z majonézy,
Velká třená bábovka,
První zeesanový pokus,
Perník z pekárny,
Pestrý koláč ,
Perník,
Vanilkový oblak,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.