Bílkový chlebíček
Ingredience
7 bílků (21O g)
160 g cukru krupice
160 g hladké mouky
70 g másla
kandované ovoce
rozinky
kousky čokolády
posekané ořechy,...
čokoládová poleva
Postup
Z navážené mouky odebereme dvě lžíce a smícháme s kandovaným ovocem, rozinkami, kousky čokolády a posekanými ořechy (není třeba všechno, dáme jen to co máme rádi). Máslo necháme rozpustit a zchladnout. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Vařečkou do něj lehce vmícháme rozpuštěné vlahé máslo a mouku, nakonec vmícháme směs pochutin. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi půl hodiny do zrůžovění povrchu, zkusíme špejlí. Hotový chlebíček po částečném zchladnutí vyklopíme z formy a po úplném vychladnutí polijeme čokoládovou polevou nebo jen pocukrujeme.
Podobné recepty:
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Bílková bábovka,
Makovec,
Mazanec,
Mazanec - bábovka,
Moučník s ořechovou krustou,
Kokosový chlebíček,
Celozrnné košíčky s pudinkem,
Velká třená bábovka,
Makový koláč od Petronily,
Křehký mřížkový koláč,
Ananasové řezy s kokosem,
Pudinkové košíčky,
Sypaná buchta,
Kynuté rohlíčky s tvarohem,
Jogurtová buchta,
Medová bábovka,
Kakaová roláda,
Božský perník,
Hruškový kynutý koláč,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.