Bílkový chlebíček
Ingredience
7 bílků (21O g)
160 g cukru krupice
160 g hladké mouky
70 g másla
kandované ovoce
rozinky
kousky čokolády
posekané ořechy,...
čokoládová poleva
Postup
Z navážené mouky odebereme dvě lžíce a smícháme s kandovaným ovocem, rozinkami, kousky čokolády a posekanými ořechy (není třeba všechno, dáme jen to co máme rádi). Máslo necháme rozpustit a zchladnout. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Vařečkou do něj lehce vmícháme rozpuštěné vlahé máslo a mouku, nakonec vmícháme směs pochutin. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi půl hodiny do zrůžovění povrchu, zkusíme špejlí. Hotový chlebíček po částečném zchladnutí vyklopíme z formy a po úplném vychladnutí polijeme čokoládovou polevou nebo jen pocukrujeme.
Podobné recepty:
Písková bábovka,
Perník,
Vínová bábovka,
Bábovka z pudinku,
Perníková mlaskajda,
Bábovka s jablky a skořicí,
Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou,
Ořechové mufinky ,
Jahodový řez,
Bábovka od staré tety,
Makové řezy,
Marcipánová kuřátka,
Karamelová bábovka,
Medová bábovka,
Švestkový koláč se skořicí,
Anglické suchárky,
Jahodové kostky,
První zeesanový pokus,
Obrácený koláč,
Bábovka s vůní perníku,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.