Bílkový chlebíček

Hodnocení receptu

Ingredience

7 bílků (21O g)
160 g cukru krupice
160 g hladké mouky
70 g másla
kandované ovoce
rozinky
kousky čokolády
posekané ořechy,...
čokoládová poleva

Postup

Z navážené mouky odebereme dvě lžíce a smícháme s kandovaným ovocem, rozinkami, kousky čokolády a posekanými ořechy (není třeba všechno, dáme jen to co máme rádi). Máslo necháme rozpustit a zchladnout. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Vařečkou do něj lehce vmícháme rozpuštěné vlahé máslo a mouku, nakonec vmícháme směs pochutin. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi půl hodiny do zrůžovění povrchu, zkusíme špejlí. Hotový chlebíček po částečném zchladnutí vyklopíme z formy a po úplném vychladnutí polijeme čokoládovou polevou nebo jen pocukrujeme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 09:34:06 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři