Kynutá čokoládová bábovka
Ingredience
150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
špetka soli
1 vrchovatá lžíce cukru
4 lžíce medu
2 lžíce rozpuštěného másla
150 ml mléka
1 vejce
3 lžíce kakaového prášku
1 lžička skořice
50 g hořké čokolády
50 g lískových oříšků
20 g droždí
máslo na potření
Postup
Do teplého mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a přikryjeme. Do mísy prosijeme mouku a promícháme ji se solí, skořicí a kakaem. Přidáme vejce, med, máslo, posekanou čokoládu a oříšky, vzešlý kvásek a vařečkou vypracujeme těsto. Je-li třeba, můžeme přidat hladkou mouku. Majitelé domácí pekárny mohou těsto nechat udělat v ní.
Těsto necháme asi 30 minut kynout. Pak je přemístíme do vymazané bábovkové formy a v ní znovu necháme nakynout.
Nakynutou bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pomalu upečeme. Povrch ihned po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem. Po částečném zchladnutí můžeme vyklopit.
Podobné recepty:
Koláč z cukety,
Pařížská šlehačka,
Tvarohové šátečky,
Muffiny s čokoládou,
Šátečkové koláčky,
Ořechové rohlíčky,
Dvoubarevný rybízový koláč,
Jablkový závin tažený,
Rozkvetlé muffiny doktora Oetkera,
Nutellky,
Inteligentní moučník,
Sladké mámení,
Jahodové kostky,
Božský perník,
Moučník s limetkovou polevou ,
Jahodový zákusek ,
Laciná Václavova bábovka,
Kokosová kefírovka,
Mramorovaná bábovka,
Piškotová roláda,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.