Kynutá čokoládová bábovka

Hodnocení receptu

Ingredience

150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
špetka soli
1 vrchovatá lžíce cukru
4 lžíce medu
2 lžíce rozpuštěného másla
150 ml mléka
1 vejce
3 lžíce kakaového prášku
1 lžička skořice
50 g hořké čokolády
50 g lískových oříšků
20 g droždí
máslo na potření

Postup

Do teplého mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a přikryjeme. Do mísy prosijeme mouku a promícháme ji se solí, skořicí a kakaem. Přidáme vejce, med, máslo, posekanou čokoládu a oříšky, vzešlý kvásek a vařečkou vypracujeme těsto. Je-li třeba, můžeme přidat hladkou mouku. Majitelé domácí pekárny mohou těsto nechat udělat v ní.
Těsto necháme asi 30 minut kynout. Pak je přemístíme do vymazané bábovkové formy a v ní znovu necháme nakynout.
Nakynutou bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pomalu upečeme. Povrch ihned po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem. Po částečném zchladnutí můžeme vyklopit.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 09:51:48 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři