Podmáslová bábovka
Ingredience
1 hrnek podmáslí
2 vejce
0,5 hrnku oleje
0,75 hrnku cukru
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vrchovatá lžíce kakaového prášku + 3 lžíce podmáslí
50-80 g mandlových lupínků
50-80 g sušených brusinek
Postup
Do mísy nalijeme podmáslí, přidáme vejce, olej, cukr a ruční metličkou rozšleháme.
Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto.
Polovinu těsta přelijeme do jiné misky, přidáme kakao a tři lžíce podmáslí a promícháme.
Do světlého těsta vmícháme mandle, do tmavého brusinky.
Do vymazané a vysypané formy nalijeme nejdříve světlé těsto a pak tmavé.
Vložíme do vyhřáté trouby a pomalu upečeme (180°C, cca 50 minut).
Podobné recepty:
Křehký tvarohový koláč,
Jemný ovocný moučník,
Křupavé ovesné placičky,
Čokoládová bábovka s hruškami,
Mrkvový koláč,
Olejová buchta (jako třená),
Švestkový koláč s mandlemi,
Olejovka s jablíčkem,
Gottovy rohlíčky,
Vídeňský zákusek,
Podmáslové muffiny s broskví,
Pilinové řezy,
Jablková buchta,
Kefírové lívanečky,
Korunové koláčky,
Tvarohová roláda s hruškami,
Tvarohová bábovka s pudinkem,
Bábovka růžovka,
Jablkový koláč s griliáží,
Pudinkový koláč (z vanilmixu),
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.