Tvarohová štola

Hodnocení receptu

Ingredience

370 g hladké mouky
120 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1,5 prášku do pečiva
150 g másla nebo hery
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
1 lžíce rumu
hrst nasekaných ořechů
hrst rozinek
hrst kandovaného nebo sušeného ovoce (větší kousky posekat)
na povrch: kousek másla
moučkový cukr

Postup

Na vále promícháme mouku s práškem do pečiva a oběma druhy cukru. Uprostřed vyhloubíme důlek. Kolem něho rovnoměrně rozmístíme kousky tvarohu a změklého tuku. Do důlku rozklepneme vejce a přidáme lžíci rumu. Rukama zpracujeme vláčné těsto. Do těsta zapracujeme ořechy, rozinky a ovoce. Rozválíme na obdélník o něco menší než plech. Pomyslně rozdělíme podélně na třetiny. Jednu krajní třetinu přehneme dovnitř a přes ni do protivky přehneme druhou krajní třetinu. Štolu přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 170 - 180°C. Pečeme dorůžova asi 40 - 45 minut. Pokud je štola na povrchu nahnědlá a uvnitř ještě syrová, přikryjeme ji alobalem. Jestli je upečená, zjistíme špejlí. Horkou hned po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem a hustě pocukrujeme moučkovým cukrem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 10:23:04 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři