Zmrzlinová bábovka
Ingredience
těsto: 6 vajec
140 g cukru krupice
80 g hladké mouky
náplň: libovolná zmrzlina
nejlépe 2-3 druhy
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Přidáme žloutky a důkladně prošleháme. Vařečkou zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (200°C, 7-8 minut). Ihned po upečení stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout.
Bábovkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a vychladlým piškotovým plátem rozřezaným na kousky podle potřeby.
Lžící nabíráme zmrzlinu a klademe do bábovky. Každou vrstvu pořádně upěchujeme lžičkou. Až je bábovka plná, přikryjeme zmrzlinu zbylým piškotem, přitlačíme a přetáhneme fólií. Dáme na několik hodin do mražáku.
Před podáváním vyklopíme, sloupneme fólii a bábovku lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Podobné recepty:
Plněné rohlíčky,
Krupicoví sněhuláci,
Bábovka od Vlasty,
Ovocný koláč,
Jahodový koláč,
Osvěžující letní bábovka,
Ořechové mufinky ,
Bábovka z pudinku,
Piškot,
Cuketová povidla,
Rychlý meruňkový koláč,
Bábovka bez šlehání,
Mramorovaná bábovka,
Borůvky v pavučince,
Citronové želé,
Střecha z BEBE sušenek ,
Františky,
Moučník Pavlína,
Brusinková bábovka,
Vánočka trochu jinak,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.