Frgále
Ingredience
Těsto:350 g polohrubé mouky
60 g másla
40 g moučkového cukru
2 žloutky
120 ml vlažného mléka
20 g čerstvého droždí
špetka soli
Drobenka:80 g másla
100 g hladké mouky
70 g krupicového cukru
Náplň:povidlová
tvarohová
maková,...
Postup
Do misky nalijeme polovinu mléka,přidáme droždí,lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.Zbytek cukru utřeme s máslem a žloutky.Přidáme kvásek,mouku se solí,zbytek mléka a zamícháme.Na vále vypracujeme vláčné těsto,které přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout.Mezitím si připravíme drobenku:všechny přísady zpracujeme v misce rukama.Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, každou znovu propracujeme a necháme ještě 1/4 hodiny kynout.Pak každý bochánek rozválíme do kulatého tvaru a vytáhneme aby bylo co nejtenčí(asi 1/2 cm).Placky položíme na plech s papírem na pečení a naneseme na ně nádivku až do krajů.Posypeme drobenkou,necháme ještě 10 minut kynout a pak upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Podobné recepty:
Jemný mazanec,
Kakaová roláda s tvarohem ,
Bábovka z vaječného likéru,
Věnečky z odpalovaného těsta,
Celozrnný žitný perník,
Sladké pletýnky,
Korunové koláčky,
Tvarohové šátečky,
Čokooříškové bábovičky,
Tvarohovo-maková bábovka,
Bramborové řezy,
Pestrý koláč ,
Řezy raffaelo,
Perník,
Olejová buchta s čokoládou,
Otakárek meruňkový,
Strakaté řezy,
Rychlá olejová bábovka,
Křehký rebarborový koláč,
Perník kynutý ve formě,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.