Frgále
Ingredience
Těsto:350 g polohrubé mouky
60 g másla
40 g moučkového cukru
2 žloutky
120 ml vlažného mléka
20 g čerstvého droždí
špetka soli
Drobenka:80 g másla
100 g hladké mouky
70 g krupicového cukru
Náplň:povidlová
tvarohová
maková,...
Postup
Do misky nalijeme polovinu mléka,přidáme droždí,lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.Zbytek cukru utřeme s máslem a žloutky.Přidáme kvásek,mouku se solí,zbytek mléka a zamícháme.Na vále vypracujeme vláčné těsto,které přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout.Mezitím si připravíme drobenku:všechny přísady zpracujeme v misce rukama.Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, každou znovu propracujeme a necháme ještě 1/4 hodiny kynout.Pak každý bochánek rozválíme do kulatého tvaru a vytáhneme aby bylo co nejtenčí(asi 1/2 cm).Placky položíme na plech s papírem na pečení a naneseme na ně nádivku až do krajů.Posypeme drobenkou,necháme ještě 10 minut kynout a pak upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Podobné recepty:
Křehký mřížkový koláč,
Tažená kynutá buchta,
Sváteční vařená bábovka,
Bábovka od staré tety,
Kaštanové muffiny,
Ananasové řezy,
Bábovka bez šlehání,
Svatební koláčky od Hanky,
Písková bábovka,
Babiččin štrůdl,
Cuketová bábovka,
Jogurtová bábovka,
Lívance,
Jablkový koláč s rozinkami,
Cuketovo-ořechová bábovka,
Vánoční perník,
Vrstvená bábovka s tvarohem,
Koláč z cukety,
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Karamelové řezy s tvarohem,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.