Hruškový kynutý koláč
Ingredience
těsto: 300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
špetka soli
2 lžíce krystalového cukru
300 ml mléka
2 vejce
125 g rozpuštěného másla
30 g droždí
hrušky
drobenka: 2 hrstky hrubé mouky
o trochu méně cukru krupice
malá hrstka pomletých ořechů
máslo
na dokončení: kousek másla
lžíce rumu
Postup
Do mírně teplého mléka zamícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a necháme vzejít.
Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a vzejitý kvásek. Vypracujeme těsto a necháme nakynout. Pokud je řídké, přidáme trochu mouky.
Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou dáme na plech vyložený papírem na pečení a rukama roztlačíme po celém plechu. Poklademe na plátky nakrájenými hruškami, posypeme drobenkou a necháme na plechu chvíli kynout.
Upečeme ve vyhřáté troubě do zrůžovění okrajů (200°C, 15-20 minut). Ihned po vytažení pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.
Drobenka: do misky dáme mouku, cukr a asi tři lžíce másla. Rukama zpracujeme. Když je drobenka suchá, přidáme máslo, když je příliš mazlavá, přisypeme mouku. Nakonec do ní zapracujeme ořechy.
Podobné recepty:
Mřížkový koláč s jablky,
Vrstvená bábovka s tvarohem,
Jablková buchta,
Řezy s mandarinkovým krémem ,
Máslová bábovka,
Tvarohovo-višňový závin,
Krupicoví sněhuláci,
Bábovka s kávou a skořicí,
Legionářské řezy,
Čokoládový ježek ,
Řezy rafaelo ,
Hruškový pohár s tvarohovým krémem,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Pletený závin,
Vánoční tvarohová štola,
Moučník téměř dietní (bez tuku),
Rychlé rohlíčky,
Ořechové kornoutky bez pečení,
Oříšková s čokoládou,
Tvarohové muffiny,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.