Jidáše

Hodnocení receptu

Ingredience

500 g polohrubé mouky
špetka soli
100 g hery
50 g krystalového cukru
250 ml mléka
1 vanilkový cukr
2 žloutky
40 g čerstvého droždí
rozinky
posekané mandle
bílek na potření

Postup

Do vlažného mléka nasypeme krystalový cukr a rozdrobíme droždí a přikryté necháme vzejít.

Do mísy nasypeme mouku, vanilkový cukr, osolíme, přidáme žoutky, rozpuštěnou vlažnou heru a kvásek. Vařečkou vypracujeme hladké měkké těsto, podle potřeby můžeme přidat trochu mouky.

Nakonec do těsta zapracujeme rozinky a mandle.

Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme nakynout.

Z vykynutého těsta ukrajujeme lžící kousky, rukou uválíme váleček a libovolně tvarujeme. Klademe na plech vyložený papírem na pečení.

Vidličkou rozšleháme bílek a potřeme jím jidáše na plechu. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dozlatova.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 18:13:05 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři