Jidáše
Ingredience
500 g polohrubé mouky
špetka soli
100 g hery
50 g krystalového cukru
250 ml mléka
1 vanilkový cukr
2 žloutky
40 g čerstvého droždí
rozinky
posekané mandle
bílek na potření
Postup
Do vlažného mléka nasypeme krystalový cukr a rozdrobíme droždí a přikryté necháme vzejít.
Do mísy nasypeme mouku, vanilkový cukr, osolíme, přidáme žoutky, rozpuštěnou vlažnou heru a kvásek. Vařečkou vypracujeme hladké měkké těsto, podle potřeby můžeme přidat trochu mouky.
Nakonec do těsta zapracujeme rozinky a mandle.
Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme nakynout.
Z vykynutého těsta ukrajujeme lžící kousky, rukou uválíme váleček a libovolně tvarujeme. Klademe na plech vyložený papírem na pečení.
Vidličkou rozšleháme bílek a potřeme jím jidáše na plechu. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dozlatova.
Podobné recepty:
Perníčky s mandlí,
Banánové muffiny,
Čokoládová bábovka,
Bábovka s jablky a skořicí,
Jablkový chlebíček,
Makovec,
Písková bábovka,
Božský perník,
Ananasové řezy s kokosem,
Meruňkový táč,
Prima perník,
Maková stopadesátka,
Sladký bochánek z pekárny,
Vyběhlíci,
Pečený jahodový tvaroh,
Manželské šplhnutí,
Meruňkový koláč s tvarohem,
Pestrý koláč ,
Perník z cukety,
Řezy 3Bit,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.