Mazanec - bábovka
Ingredience
250 ml mléka
1 vanilkový cukr
100 g cukru krupice
půl lžičky soli
80 g rozpuštěného másla
1 žloutek
1 lžička citronové kůry
špetka muškátového květu
200 g hladké mouky
380 g polohrubé mouky
20 g čerstvého droždí
rozinky naložené v rumu
bílek na potření
mandlové lupínky
Postup
Do vlažného mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme rozpuštěné máslo, žloutek, kůru, muškátový květ, rozinky, vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Formu vytřeme důkladně máslem, vysypeme mandlovými plátky, a těsto do ní přemístíme. Ve formě ho necháme kynout asi hodinu. Pak potřeme povrch bílkem, posypeme mandlemi a pomalu upečeme (170°C, cca 40 minut). Pokud nemáme hodně velkou formu, rozdělíme těsto do dvou menších. Nebo uděláme jeden až dva bochánky a upečeme je na plechu.
Podobné recepty:
Celozrnné slepované cukroví,
Vánočka - postup pletení,
Kefírová buchta,
Čokoládová bábovka s hruškami,
Jogurtová bublanina,
Kočičí oči,
Makové řezy,
Jahodové kostky,
Sladký chlebíček,
Rozpíčky Káji Maříka,
Jarní řezy,
Pečený jahodový tvaroh,
Švestkový koláč se skořicí,
Buchta s mandlemi,
Tvarohová roláda s hruškami,
Staročeská vánočka ,
Bílkový chlebíček 1,
Loupáčky z pekárny,
Cuketovo-ořechová bábovka,
Bábovka Nikolka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.