Nutellky
Ingredience
těsto: 250 ml mléka
100 g rozpuštěného másla
1 vejce
80 g krystalového cukru
špetka soli
500 g polohrubé mouky
30 g čerstvého droždí
dále: 100 g rozpuštěného másla
60 g mletých mandlí
60 g strouhaného kokosu
1 lžička skořice
30 g moučkového cukru
nutella
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, ručně nebo v pekárně. Necháme nakynout.
Z nakynutého těsta odkrajujeme lžící stejně velké kousky, rukou zploštíme, naplníme nutellou, zabalíme a zformujeme do kuličky.
Pekáč vymažeme máslem. V misce smícháme mandle, kokos, cukr a skořici. Každou kuličku namočíme do vlahého másla a obalíme v sypké směsi. Skládáme je do pekáče těsně k sobě.
Chvíli necháme nakynout, pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme (asi 30 minut).
Podobné recepty:
Jemelínský makovec,
Bábovka s kokosem a čokoládou,
Fešácký tvarohový koláč,
Mrkvové minisušenky,
Jablkový koláč s griliáží,
Důlkové koláčky ,
Bábovka Margotka,
Kokosová bábovka,
Rychlá bábovka s olejem,
Bábovka z majonézy,
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Švestková bábovka,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Čokoládový řez s ořechy,
Meruňková buchta,
Tažená kynutá buchta,
Tvarohovo-pudinkové řezy,
Medová bábovka,
Tvarohové šátečky,
Buchta s tvarohem,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.