Nutellky
Ingredience
těsto: 250 ml mléka
100 g rozpuštěného másla
1 vejce
80 g krystalového cukru
špetka soli
500 g polohrubé mouky
30 g čerstvého droždí
dále: 100 g rozpuštěného másla
60 g mletých mandlí
60 g strouhaného kokosu
1 lžička skořice
30 g moučkového cukru
nutella
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, ručně nebo v pekárně. Necháme nakynout.
Z nakynutého těsta odkrajujeme lžící stejně velké kousky, rukou zploštíme, naplníme nutellou, zabalíme a zformujeme do kuličky.
Pekáč vymažeme máslem. V misce smícháme mandle, kokos, cukr a skořici. Každou kuličku namočíme do vlahého másla a obalíme v sypké směsi. Skládáme je do pekáče těsně k sobě.
Chvíli necháme nakynout, pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme (asi 30 minut).
Podobné recepty:
Čokoládový chlebíček se šlehačkou,
Tvarohový srnčí hřbet,
Šlehačková bábovka 1,
Frgále,
Medové řezy,
Šlehačková buchta,
Muffiny s čokoládou,
Perníčky s mandlí,
Bábovka Margotka,
Švestková bábovka,
Linecký koláč s tvarohem a třešněmi,
Rychlá olejová bábovka,
Plněné taštičky,
Jogurtová bábovka,
Moučník s limetkovou polevou ,
Puntíkovaný perník,
Rozpeky,
Bábovka se sojovým sukem,
Plundry,
Kokosovo-čokoládová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.