Povidlová kvítečka

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto stejné jako na tvarohové koláčky
povidla (asi 400g)
1/2 lžičky mletého badyánu
lžíce rumu, drobenka

Postup

Vypracujeme stejné těsto jako na tvarohové koláčky. Necháme nakynout přikryté utěrkou. Z nakynutého těsta ukrajujeme malou lžičkou kousky a klademe na pomoučený vál. Každý kousek zformujeme do kuličky, položíme na vál a mírně zploštíme. Na každý dáme malou lžičkou trochu povidel, ve kterých jsme rozmíchali trochu badyánu a rum. Zabalíme, opět "ušouláme" kuličku, položíme, mírně zploštíme, po obvodu pětkrát nařízneme a vzniklé cípy pomoučenými prsty zmáčkneme do špičky. Koláček přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Pečeme na 200°C asi 12 minut dorůžova.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 19:00:01 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři