Povidlová kvítečka
Ingredience
těsto stejné jako na tvarohové koláčky
povidla (asi 400g)
1/2 lžičky mletého badyánu
lžíce rumu, drobenka
Postup
Vypracujeme stejné těsto jako na tvarohové koláčky. Necháme nakynout přikryté utěrkou. Z nakynutého těsta ukrajujeme malou lžičkou kousky a klademe na pomoučený vál. Každý kousek zformujeme do kuličky, položíme na vál a mírně zploštíme. Na každý dáme malou lžičkou trochu povidel, ve kterých jsme rozmíchali trochu badyánu a rum. Zabalíme, opět "ušouláme" kuličku, položíme, mírně zploštíme, po obvodu pětkrát nařízneme a vzniklé cípy pomoučenými prsty zmáčkneme do špičky. Koláček přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Pečeme na 200°C asi 12 minut dorůžova.
Podobné recepty:
Likérová bábovka,
Meruňkové řezy,
Kynutý kakaový závin,
Meruňkový koláč,
Půlroční koláčky,
Višňový závin ,
Tvarohovo-pudinkové řezy,
Dvoubarevný rybízový koláč,
Helenské rohlíčky,
Kokosový chlebíček,
Meruňková bublanina,
Švestkový koláč s mandlemi,
Majonézová bábovka,
Bílkový chlebíček,
Cuketová bábovka,
Tvarohové koláčky,
Tvarohová zebra,
Bábovka s vůní perníku,
Tvarohová buchta od Jitule,
Arašídová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.