Vánočka
Ingredience
1 kg polohrubé mouky
150 g cukru
150 g másla
3 žloutky(můžeme i víc)
60 g kvasnic
7 g soli
asi 3/8 l mléka
citrónová kůra
rozinky
mandle
ořechy
vejce na potření
Postup
Z teplého mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Než vzejde, do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme kůru, žloutky a rozpuštěné vlahé máslo. Přilijeme kvásek a zpracujeme vláčné husté těsto, je-li třeba, přidáme mouku. Necháme pořádně nakynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 9 stejných dílů a upleteme vánočku. Necháme ještě nakynout. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme rozinkami, mandlemi a ořechy. Vánočka je hodně velká,je možné vykynuté těsto rozdělit na půlky a udělat vánočky dvě, případně čtyři malé.
Podobné recepty:
Bublanina s ovocem,
Mraveniště,
Tvarohová zebra,
Tvarohová bábovka s pudinkem,
Jahodový řez,
Kynuté rohlíčky s tvarohem,
Třená bábovka,
Čokoládová bábovka s hruškami,
Rychlá čokooříšková buchta,
Madlenky,
Broskvová buchta,
Křehký rebarborový koláč,
Otakárek meruňkový,
Bábovka se sojovým sukem,
Celozrnné slepované cukroví,
Františky,
Velké koláče,
Mřížkový koláč s marmeládou,
Mrkvový ananasovník,
Čokoládové muffiny s broskví,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.