Vánočka
Ingredience
1 kg polohrubé mouky
150 g cukru
150 g másla
3 žloutky(můžeme i víc)
60 g kvasnic
7 g soli
asi 3/8 l mléka
citrónová kůra
rozinky
mandle
ořechy
vejce na potření
Postup
Z teplého mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Než vzejde, do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme kůru, žloutky a rozpuštěné vlahé máslo. Přilijeme kvásek a zpracujeme vláčné husté těsto, je-li třeba, přidáme mouku. Necháme pořádně nakynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 9 stejných dílů a upleteme vánočku. Necháme ještě nakynout. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme rozinkami, mandlemi a ořechy. Vánočka je hodně velká,je možné vykynuté těsto rozdělit na půlky a udělat vánočky dvě, případně čtyři malé.
Podobné recepty:
Karamelové řezy s tvarohem,
Vanilkové řezy Vysočina,
Koláč 30-20-1,
Bábovka s jablky a skořicí,
Máslová bábovka,
Vínová bábovka,
Drobenková buchta,
Perníková mlaskajda,
Nutellová bábovka,
Střecha z BEBE sušenek ,
Pilinové řezy,
Perník kynutý ve formě,
Nebeská Máňa,
Jemný ovocný moučník,
Rychlý švestkový koláč,
Tvarohová bábovka,
Čokosová bábovka,
Cuketový táč,
Bábovka bez vajec a bez mléka,
Strouhaný koláč s tvarohem,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.