Zajíci z kynutého těsta
Ingredience
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
1 sáček droždí Dr. Oetker (sušené, 7 g)
125 g cukru
1 vanilínový cukr
nastrouhaná kůra z 1 citrónu
špetka soli
75 g rozpuštěného vlažného másla
300 ml vlažného mléka
na potření 1 vejce
na ozdobu 3 lžíce moučkového cukru a citrónová šťáva
Postup
Zpracujeme těsto které se nelepí na stěny mísy (možno připravit v domácí pekárně). Necháme nakynout. Na pomoučeném válu po částech rozválíme a vykrajujeme zajíce. Klademe na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě 15 - 20 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova ( 190°C asi 15 minut). Po vychladnutí ozdobíme. Polevou namalujeme oči a fousky. Papír zubatě nastříháme , položíme na horní část zajíců a pocukrujeme je práškovým cukrem, aby nám vznikla "travička".
Poleva: do misky dáme moučkový cukr a přidáme tolik citrónové šťávy, aby vznikla hustá poleva. Dáme do mikrotenového sáčku, ustřihneme růžek a zdobíme.
Podobné recepty:
Rychlá čokooříšková buchta,
Tiramisu,
Cuketovo-ořechová bábovka,
Drobenková buchta,
Celozrnný žitný perník,
Miňonková bábovka,
Šlehačková buchta,
Ořechové kornoutky bez pečení,
Tvarohové koláčky,
Muffiny s čokoládou,
Švestkový koláč,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Tvarohovo-pudinkové řezy,
Kynutá čokoládová bábovka,
Bramborové šátečky,
Osvěžující letní bábovka,
Vánoční perník,
Pudinkový koláč (z vanilmixu),
Pudinková buchta,
Kynuté smetanové suky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.