Buchta s tvarohem
Ingredience
těsto: 500 g polohrubé mouky
1 lžička soli
2 žloutky
180 g rozpuštěné hery
250 ml mléka
42 g droždí
náplň: 500 g měkkého tvarohu
2 bílky
1 vanilkový cukr
3-4 lžíce moučkového cukru
trochu mléka
hrst rozinek
Postup
Suroviny na náplň rozmícháme dohladka, osladíme podle chuti, nakonec vmícháme rozinky.
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přikryté necháme vzejít.
Zatím v míse smícháme mouku se solí, žloutky a vychladlou rozpuštěnou herou.
Pak vmícháme kvásek a vypracujeme těsto.
Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu část rozválíme na velikost hlubšího plechu a rozetřeme na ně náplň.
Přikryjeme druhou rozválenou polovinou.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme do zrůžovění povrchu (asi 20 minut).
Po vychladnutí pocukrujeme a nakrájíme na kousky.
Podobné recepty:
Obrácený koláč,
Cuketovo-ořechová bábovka,
Jemný ovocný moučník,
Ananasové řezy,
Karamelová bábovka,
Střecha z Be-be sušenek,
Maková stopadesátka,
Drobenkový koláč s tvarohem,
Švestkový koláč se skořicí,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Meruňkový koláč s tvarohem,
Křehké ořechové čtverečky sledovou polevou ,
Nutellky,
Ovocný koláč,
Tvarohovo-krupicový koláč,
Koláč s hroznovým vínem ,
Tvarohová kakaová bábovka,
Pudingové řezy pro děti,
Ořechový koláč s marmeládou,
Cuketová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.