Citronový mramorový koláč
Ingredience
4 vejce
220 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
250 ml mléka
250 ml oleje
100 ml citronové šťávy (cca ze dvou citronů)
2 lžičky citronové kůry (cca z 1 citronu)
400 g polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 rovná lžička sody
2 lžíce kakaa
Postup
Celá vejce s oběma cukry ušleháme do husté světlé pěny. Postupně přidáme mléko, olej, citronovou šťávu, kůru a mouku promíchanou s práškem do pečiva a sodou. Důkladně promícháme. Polovinu těsta nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Do zbytku přimícháme prosáté kakao. Lžičkou dáváme hnědé těsto na povrch světlého na plechu a pak opatrně vidličkou promícháme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C-200°C a pečeme asi 20 minut. Ještě horký moučník hustě posypeme moučkovým cukrem.
Podobné recepty:
Miňonková bábovka,
Drobenkový koláč s tvarohem,
Drobenková buchta,
Celozrnný perník,
Kynutá bábovka s rozinkami,
Dunajské vlny,
Zamotané koláče,
Vánočka trochu jinak,
Jahodové pudinkové řezy,
Věnečky z odpalovaného těsta,
Osvěžující letní bábovka,
Střecha z BEBE sušenek ,
Rozkvetlé muffiny doktora Oetkera,
Dvoubarevný rybízový koláč,
Levný jablečný závin,
Sypaná buchta,
Vanilkové řezy Vysočina,
Koláč s cuketovými povidly,
Ovocný koláč - rychlovka,
Bábovka z cukety,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.