Citronový mramorový koláč

Hodnocení receptu

Ingredience

4 vejce
220 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
250 ml mléka
250 ml oleje
100 ml citronové šťávy (cca ze dvou citronů)
2 lžičky citronové kůry (cca z 1 citronu)
400 g polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 rovná lžička sody
2 lžíce kakaa

Postup

Celá vejce s oběma cukry ušleháme do husté světlé pěny. Postupně přidáme mléko, olej, citronovou šťávu, kůru a mouku promíchanou s práškem do pečiva a sodou. Důkladně promícháme. Polovinu těsta nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Do zbytku přimícháme prosáté kakao. Lžičkou dáváme hnědé těsto na povrch světlého na plechu a pak opatrně vidličkou promícháme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C-200°C a pečeme asi 20 minut. Ještě horký moučník hustě posypeme moučkovým cukrem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 20:37:12 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři