Čokoládový mls
Ingredience
3 vejce
100 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
200 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany
120 g hořké čokolády
200 g másla
pikantní marmeláda
čokoládová poleva
šlehačka na ozdobení (není nutná)
Postup
Čokoládu rozlámeme na kousky a ve vodní lázni necháme rozpustit (nebo v mikrovlnce). Do teplé rozpuštěné čokolády dáme na kousky pokrájené máslo, necháme ho též rozpustit a promícháme. Do šlehací misky rozklepneme celá vejce, přidáme cukr a společně vyšleháme do husté světlé pěny. Pak vmícháme čokoládu s máslem, jogurt nebo smetanu a nakonec po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto urovnáme do menšího vyššího plechu (asi poloviční velikosti oproti klasickému) nebo do větší dortové formy. Pomalu upečeme (40 minut při 180°C). Vychladlý korpus vodorovně rozřízneme, potřeme marmeládou, složíme zpátky a polijeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí polevy krájíme na řezy. Můžeme ozdobit šlehačkou.
Podobné recepty:
Ovocný koláč,
Vánočka,
Křupavé ovesné placičky,
Jablečná roláda,
Celozrnné košíčky s pudinkem,
Ananasová bábovka,
Vanilkové řezy Vysočina,
Cuketovo-kokosová buchta,
Makovník,
Roláda oříšková,
Mrkvová bábovka,
Tvarohové miništoličky,
Loupáčky z pekárny,
Muffiny s čokoládou,
Celozrnný žitný perník,
Bábovka jako tiramisu,
Nutellky,
Tažená kynutá buchta,
Meruňkový koláč s tvarohem,
Půlroční koláčky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.